Afbeelding

Empeldonk geniet van eigen talent

Carnaval 418 keer gelezen

ERP | In Empeldonk (Erp) zijn de afgelopen weekenden de Pronkzittingen 2016 gehouden. De vijf avonden, nagenoeg allemaal uitverkocht, hebben laten zien dat nieuw talent in staat is om Erp te verrassen met woordspelingen, typetjes, show en eigen kijk op actualiteiten. Daarnaast omvatte het programma gevestigde namen waardoor er een ruim vier uur durende show werd neergezet met louter artiesten van eigen bodem.

Elke avond werd om half acht afgetrapt door presentator Maurice Deben met dansgroep Souplesse waarna Prins Marcel d'n Urste het publiek welkom heette. De nieuwe cabaretgroep WoW debuteerde met glans, evenals de twee dames van SKErrup die naast een sketch een vermakelijke verdwijntruc van Hans Klok opvoerden. Tussendoor werd Cees Beekmans door Willem vd Elsen namens Empeldonk bedankt met de 24 rozen voor zijn jarenlange vrijwillige inzet in de Erpse gemeenschap, met name voor de voetbalclub en ouderen van Simeonshof.
Tonpraters Bertje Bukkum (Dennis vd Steen) en Matje Ketsman (Marco van Leuken) lieten in hun buuts het publiek meegenieten van de smakelijke ervaringen die een visser en een ex-voetballer zoal hebben meegemaakt. Met Les Garçons de l'Ariege en Cabaruutier & de Petertainer was de muzikale bijdrage in goede handen, zowel in kwantiteit maar vooral in kwaliteit. Variété van Die Eule von Empeldonk daarentegen overtuigde het publiek elke avond weer dat met aanstekelijk enthousiasme een jonge zangcarrière geen probleem hoeft te zijn voor deelname aan de pronkzitting. 3xNiks, het vaste cabaretgezelschap van Prins Marcel, kon het niet laten, en deed uiteindelijk zonder hun makker een hilarische buut als Siamese tweeling nadat ze eerder op de avond een paar keer tussen de Raad van Elf en de Durdauwers als 'verstekeling' waren betrapt. Eveneens hilarisch was het debuut van cabaretgroep Dansgarde 6, die een Streetlab experiment tijdens de Veghelse hofzitting, als 'zeer geslaagd' bestempelde. Het publiek stemde in. De dansgroepen van Les Grisettes tekenden voor de dansoptredens tussen zang en cabaret en tot slot een showdans geïnspireerd op de muziek van Michael Jackson.
De artiesten kwamen, zagen en overwonnen vijf avonden lang het Erpse publiek, en zorgden daarmee voor een meer dan geslaagde reeks Pronkzittingen 2016.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant