Het interieur begint ook al ergens op te lijken. Er wordt hard gewerkt, zodat carnavalminnend Veghel er vanaf vrijdag terecht kan (Foto: Margot van Kleef).
Het interieur begint ook al ergens op te lijken. Er wordt hard gewerkt, zodat carnavalminnend Veghel er vanaf vrijdag terecht kan (Foto: Margot van Kleef).

De tent op de Markt staat, carnaval in Kuussegat kan bijna beginnen

Carnaval 431 keer gelezen

VEGHEL | Er werd dit jaar niet gewacht op de weekmarkt. Nee, afgelopen woensdagmiddag stond het reliëf van het Keizersdrôme op de Markt in Veghel al. Donderdagmiddag was het op een aantal bouwvakkers na rustig op de Markt. Iets waar de komende dagen verandering in komt. Veghel bereidt zich voor op een spetterende carnaval.


Twee vrouwen lopen een beetje verdwaald de Kalverstraat uit. Ze zoeken de weekmarkt, maar lijken verbaasd door de grote tent midden op de Markt en de iets kleinere tenten voor het Hart van Veghel, Fellows & Friends en Abbey Road. Alles wordt in gereedheid gebracht voor het grootste feest dat Brabant rijk is: Carnaval. Vanaf donderdagavond, dan wordt het Vudel Koningsfest gehouden, tot dinsdagnacht wordt Veghel overspoeld door verkleedde, soms ietwat aangeschoten maar vooral plezier makende, feestvierders.

Coproductie
De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om de tent op tijd klaar te hebben voor het volle programma dat zich de komende dagen in het Keizersdrôme afspeelt. Van vrijdagavond 5 februari tot en met dinsdagavond 9 februari staat het Keizersdrôme in het teken van veel feestactiviteiten. De tent is een een coproductie CV de Kuussegatters, Sligro en de gezamenlijke horeca op de Markt. Jeroen van den Nieuwenhuizen van het Hart van Veghel liet eerder al weten tevreden te zijn met het programma. "Als horecaondernemers, CV de Kuussegatters en Sligro hebben we opnieuw een mooi gevarieerd feestprogramma samengesteld." Met uitzondering van de Full Moon Party 0.0 en de @PP PARTY is alles gratis toegankelijk.

Spectaculair optreden
De jeugd bijt het spits vrijdagavond af met de Full Moon Party 0.0. Daarna volgen de activiteiten zich in rap tempo op. Zaterdag om 10.00 uur is het prinsenontbijt en de sleuteloverdracht gevolgd door de jeugdoptocht die door heel Veghel trekt. De prijsuitreiking is in het Keizersdrôme. 's Avonds is er een optreden van de Dare Devils. Zondag is iedereen welkom om vanaf 11.45 uur te komen Frühshopen. Daarna begint de grote optocht en ook daarvan is de prijsuitreiking in de tent. The Dirty Daddies 'breken' vanaf 20.00 uur de tent af met een spectaculair optreden. KuusseMontag begint maandag om 13.30 uur. 's Avonds is het weer de beurt aan de jeugd tijdens de @PP PARTY. Dinsdag start het programma om 16.00 uur met de Bende van Ellende en wordt het festijn afgesloten met het Tranenbal vanaf 20.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant