Marco Bons (L) neemt het voorzittersstokje over van Berry Tomas (R)
Marco Bons (L) neemt het voorzittersstokje over van Berry Tomas (R)

Marco Bons nieuwe voorzitter Kuussegatters, Hofzittingen krijgen compleet nieuwe invulling

Carnaval 347 keer gelezen

VEGHEL | Marco Bons is de nieuwe voorzitter van carnavalsvereniging De Kuussegatters in Veghel. Berry Tomas droeg dinsdag tijdens de algemene ledenvergadering de voorzittershamer over. Tijdens de ALV werd er ook afscheid genomen van bestuurslid Janine Bons. John van den Tillaart en Jos Verwegen treden toe tot het bestuur.

Berry Tomas laat na vier jaar voorzitterschap een solide en gezonde vereniging achter. Marco Bons was in 2012 Prins van Kuussegat en zet zich sindsdien op vele fronten in. Zo is hij onder meer betrokken bij de sponsorcommissie en het Foodtiem van carnavalstent Keizersdrôme.
Berry gaat als organisator niet verloren voor De Kuussegatters. Hij is voorzitter geworden van de Hofzittingscommissie. De zittingsavonden in november krijgen een compleet nieuwe invulling. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

Vetleren medaille
Voorafgaand aan de ALV werd afscheid genomen van vertrekkende commissieleden en werden jubilerende leden en sponsoren (Stamboekkuussen) in het zonnetje gezet. Voor iedereen was er, naast een dankwoord van Berry Tomas, een vetleren medaille met de opdruk 'Houdoe en bedankt war. Dè witte!' als kleine blijk van waardering.
Extra werd stilgestaan bij de rol die Arno Korsten (Jeugdcommissie), Ad van Dongen (Technische Commissie) en Geert Kerkhof (Hofzittingscommissie) voor de vereniging hebben gespeeld. Zij waren vele jaren lang méér dan gemiddeld actief en bekleedden allemaal een tijd de rol van commissievoorzitter. "Onze dank daarvoor kan niet groot genoeg zijn. Dat geldt overigens voor alle vrijwilligers. Zonder hen is een vereniging als De Kuussegatters niks", aldus Berry.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant