2017 wordt een bijzonder jaar want dan bestaat er 44 jaar Jeugdcarnaval in Kuussegat.
2017 wordt een bijzonder jaar want dan bestaat er 44 jaar Jeugdcarnaval in Kuussegat.

Jubileum Jeugdcarnaval Kuussegat: 'Feest jij mee?'

Carnaval 105 keer gelezen

VEGHEL | De voorbereidingen voor Carnaval zijn alweer begonnen. 2017 wordt een bijzonder jaar want dan bestaat er 44 jaar Jeugdcarnaval in Kuussegat. En dat moet gevierd worden.

Voor het komende carnavalsseizoen zoekt de Veghelse carnavalsvereniging nieuwe Jeugddansmariekes, Kuussebloazers en leden voor de Jeugdraad van Elluf om de groep weer compleet te maken. Lijkt het je leuk om samen met 75 kinderen voor én tijdens de carnaval op pad te gaan en overal een feestje te maken? Meld je dan aan.

Jeugddansmariekes
Meiden, die in schooljaar 2016-2017 in groep 7 zitten, kunnen auditie doen als Jeugddansmarieke. Met de Jeugdprins, Adjudanten, Hofnar, Raad van Elluf en de Kuussebloazers gaan deze dames als 'het Jeugdbusvolk' naar recepties in de weekenden voor de carnaval. In de carnavalsperiode staan ze tijdens de optocht op de wagen en dus zijn de dansmariekes vier dagen lang gezellig op pad.

Swingende dansen
Als Jeugddansmarieke studeer je met elf andere enthousiaste meiden op woensdagavond twee swingende dansen in die je vervolgens aan heel Kuussegat laat zien. Lijkt je dit leuk om te doen en wil je twee jaar mee op pad? Dan kun je je aanmelden bij Suzan Deenen via jeugddansmariekes@kuussegatters.nl voor de auditie op maandag 4 juli van 19.00 uur tot 20.30 uur in Basisschool 't Heibosch, Lookveld 1 in Veghel.

Jeugdbusvolk
Voor het komende seizoen zoeken de Kuussegatters ook nog Kuussebloazers, die het leuk vinden om de Jeugdprins muzikaal te begeleiden tijdens de carnavalsactiviteiten. Hiervoor zoeken ze nog blazers die al twee jaar les hebben gehad en op zaterdagavond kunnen repeteren met vijftien andere muzikanten onder leiding van dirigent Dave van den Broek.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: kuussebloazers@kuussegatters.nl.

Raad van Elluf
De audities voor de Raad van Elluf vinden plaats op maandag 19 september bij basisschool 't Heibosch in Veghel. Binnenkort geeft de Veghelse carnavalsvereniging hier meer informatie over via verschillende kanalen.
Belangrijke tip: houd zeker de website www.kuussegatters.nl in de gaten.

Jeugdcommissie
Voor algemene zaken met betrekking op het jeugdcarnaval kan men contact opnemen met de secretaris van de Jeugdcommissie via jeugd@kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant