Jazz in Foodtown.
Jazz in Foodtown.

Blinde Bob Bullee van broodbakker tot echte muzikant

Algemeen 662 keer gelezen

VEGHEL | Sjef van Liempd is een begrip in de Veghelse muziekindustrie. Zondag 4 september staat hij tijdens Jazz in Foodtown samen met 'zijn' River Aa Big Band op het podium met de 63-jarige Bob Bullee. Bob werd bekend bij het grote publiek na zijn ontroerende optreden als Frank Sinatra tijdens het tv-programma Holland's Got Talent.

Jazz in Foodtown wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Traditioneel op de eerste zondag van september vindt op de Markt in Veghel het muziekspektakel plaats. Voorzitter en programmeur Sjef van Liempd van de organiserende stichting heeft wederom een mooi programma in elkaar gezet. Het absolute hoogtepunt is het optreden van de Veghelse The River Aa Big Band en Bob Bullee.

Volledig blind
De chemie tussen Sjef en Bob is direct merkbaar. De eerste repetitie verliep bijzonder goed. "Het was erg plezierig. Sjef en zijn Big Band zijn echte vakmensen en bovendien erg gezellig. De Brabantse gemoedelijkheid viel me meteen op. Biertje erbij, bitterballetje. Je kent het wel", vertelt Bob. Toen Bob de aanbieding vanuit Veghel kreeg om met een big band op te treden, twijfelde hij geen moment. "Het is voor mij lang geleden dat ik op het podium heb gestaan met een big band. Het is leuker om live op te treden met echte muzikanten. Muziek uit een 'doosje' is toch een beetje armetierig. Komende zondag gaan we er wat moois van maken. Zowel kwalitatief als sfeervol." Toch is het altijd even afwachten of de beide partijen het met elkaar kunnen vinden. "Sjef is een bevlogen en zeer goede dirigent. Ik denk dat we een heerlijk concert gaan neerzetten", aldus Bob.
Ook vanuit Sjefs kant is het vertrouwen groot. "Ik was meteen verkocht toen ik Bob toevallig voorbij zag komen tijdens Holland's Got Talent. Je moet hem begeleiden naar de microfoon, maar dan laat hij je niet meer los. Zijn stem is fantastisch. Het komt echt binnen." Het begeleiden naar de microfoon moet overigens letterlijk gelezen worden. De Rotterdammer werd namelijk op zijn 25ste van de een op de andere dag volledig blind door een erfelijke oogaandoening. De broodbakker zong toen hooguit onder de douche.

Chantal Janzen in tranen
Tijdens het RTL 4-programma Holland's Got Talent kreeg hij presentator Johnny de Mol en jurylid Chantal Janzen in tranen. Sjef begrijpt dat wel. "Hij is buitengewoon goed. Ik ben blij dat we hem hebben gestrikt voor een optreden."

Jeugd
Toen Sjef tien jaar geleden begon met Jazz in Foodtown was het vooral om The River Aa Big Band te promoten. Dat is nu eigenlijk niet meer nodig. Het muzikale gezelschap heeft haar sporen inmiddels verdiend. Dit jaar eindigt het jazz evenement op de Veghelse Markt met een probeersel. "Argus uit Volkel en Uden sluit af. Ze spelen symfonische-rock. Daarmee trachten we de jeugd te bereiken. Het is een gokje, maar ik hoop dat het aanslaat."

Gezelligheid
Jazz in Foodtown wordt zondag rond 13.20 uur geopend door de Veghelse wethouder Annemieke van de Ven. Vanaf 13.30 uur opent de JFF Big Band uit Deurne de muzikale middag. Verder treden De jongens van Smit uit Vught op en treedt The River Aa Big Band ook alleen op. Het Streetparade Orkest Veghel vermaakt het publiek tussen de optredens door en staan in voor gezelligheid. Sjef hoopt op mooi weer. "Dat heb je niet in de hand, maar 23 graden en geen regen zou fijn zijn", glimlacht hij.

Meer info op: www.jazzinfoodtown.nl. De entree is gratis.

Sjef (L) en Bob (R).
Afbeelding
Ook vanuit Sjefs kant is het vertrouwen groot.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant