Afbeelding

'Carnavalsliefhebbers hebben geen excuus om een avondje over te slaan'

Carnaval 71 keer gelezen

VEGHEL | Van paniek is bij Miriam Dikx, secretaris van de Hofzittingscommissie van CV De Kuussegatters, geen sprake. "We lopen voor op schema. Het gaan top Hofzittingen worden en toch wel iets anders dan voorgaande jaren."

Iets anders is misschien wat zacht uitgedrukt. De zaal in de Koekbouw krijgt een metamorfose en iedere avond heeft, in tegenstelling tot vorige edities, een eigen programma en karakter. "De indeling en de opstelling van de zaal wordt anders. Het geluid was vaak niet optimaal." Een compacte indeling moet het geluid ten goede komen. "De zaal wordt iets kleiner en knusser. Het podium komt in de breedte te staan. Het programma is divers en flitsend. Qua sfeer krijg ik een beetje het theatergevoel."

Enerverend programma
Ook de Prins en zijn Adjudanten en de Raad van Elluf krijgen een andere plek. "Ze zaten eerst achter het podium en zagen zo alleen de achterkant van de show, terwijl een hoop optredens over hen gaat. Nu komen ze tegenover het podium te zitten op een mooie, prominente plek", verzekert Miriam. De drie shows krijgen een eigen karakter. "Het worden drie volwaardige avonden met een enerverend programma. Er zijn duidelijk verschillen in het programma en de opbouw. Carnavalsliefhebbers hebben geen excuus meer om een avondje over te slaan", lacht Miriam.
Op donderdag wordt na de zitting nog een programma georganiseerd. Hoe dat er uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Miriam: "Op vrijdag en zaterdag is er uiteraard een afterparty."

De Hofzittingen zijn op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 november in de Koekbouw. Informatie kaartverkoop: Yvonne Wierenga (0413 - 310117). Website: http://www.kuussegatters.nl.

Afbeelding
Afbeelding
De nieuwe indeling.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant