Traditionele carnavalsmomenten, zoals KuusseMontag, vinden in de tent plaats (Foto: Ad van Dooren).
Traditionele carnavalsmomenten, zoals KuusseMontag, vinden in de tent plaats (Foto: Ad van Dooren).

Vijf dagen 'totaal-carnaval' in de tent op de Markt

Carnaval 1.930 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens carnaval in Kuussegat is Keizersdrôme inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Ook dit jaar vinden er in de grote tent op de Markt veel feestactiviteiten plaats voor jong én oud. Vanaf vrijdagmiddag 24 februari tot en met dinsdagavond 28 februari is het vijf dagen 'totaal-carnaval' op de Markt in Veghel.

Evenementen, live-bands, artiesten én DJ's. Als coproductie van CV de Kuussegatters, Sligro en de gezamenlijke horeca op de Markt is Keizersdrôme een mooi voorbeeld van 'we maoken het saomen' in Kuussegat.

Superprogramma
De derde editie van Keizersdrôme in 2016 zorgde voor sfeer, feest en gezelligheid in het Veghelse centrum. Reden genoeg voor alle samenwerkende partijen om ook dit jaar dit initiatief van de grond te trekken. Jeroen van de Nieuwenhuizen en Jaap van Herwaarden zijn enthousiast: "Als horeca-ondernemers op de Markt, CV de Kuussegatters en Sligro hebben we opnieuw de handen in ineen geslagen om een mooi gevarieerd feestprogramma samen te stellen. Zo krijg je 'vijf dagen totaal-carnaval' én het is een perfect voorbeeld van hoe 'we het soamen maoken'!"

Programmering
JB Pot is druk bezig geweest met de programmering van Keizersdrôme: "Ook dit jaar hebben we gave bands geboekt. We hebben Baby Blue vastgelegd voor zaterdag 25 februari: vijf jongemannen van wie bij elk optreden hun energie en hun enthousiasme overslaan op het publiek. Met vanaf de eerste minuut aanstekelijke muziek. Ieder optreden is een feestje. Op zondagavond 26 februari staan de Hottub Heroes op het podium met hun knallende en energieke show van de beste pop-, rock- en dancehits, die naadloos in elkaar overgaan. Op de beukende beats, gillende gitaren en een spectaculaire lichtshow kan iedereen lekker los gaan."
Vanuit CV de Kuussegatters vinden de traditionele carnavalsevenementen in de tent plaats, zoals: de Sleuteloverdracht, de prijsuitreikingen na de optochten, KuusseMontag en het Tranenbal.  Ook dit jaar is, met uitzondering van de twee Full Moon Party's, alles gratis toegankelijk. Nieuw is 'De Jong van Toen' op de vrijdagmiddag. Voor die besloten middag nodigt de Veghelse carnavalsvereniging persoonlijk een aantal ouderen uit uit verzorgings- en verpleeghuizen voor een gezellige carnavalsmiddag.
De drie heren hebben nog een goede tip voor carnavalminnend Veghel: "Plan maar vast vijf dagen vrij in je agenda om lekker te feesten op de Markt in Veghel."

Ook weer twee avonden Full Moon
Ook in 2017 zijn er twee avonden Full Moon Party 0.0 geboekt, het feest voor de jeugd van 13 jaar tot en met 17 jaar. Vrijdag 24 februari komen 'de mannen van Radio 538' met hun mega-show naar Keizersdrôme. Maandag 27 februari staat de 'App Party' op het podium in de tent: een spraakmakende interactieve dj-show. Via de speciale app voer je je aanvraag in, die dan verschijnt op de grote schermen achter de dj-booth. Ook je foto's kun je via de app daarop direct delen.
De voorverkoop voor beide avonden is gestart. Wees er snel bij, want vorig jaar liep de kaartverkoop hard.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant