Afbeelding

Eigentijdse vertaling van het oeroude kerstverhaal

Kunst en cultuur 138 keer gelezen

VEGHEL | Na het succes van 'De VeeVoederFabriek', is Het Groote Hoofd terug met de nieuwe theaterproductie 'Goud, wierook, mirre en jenever'. Het kerststuk staat in een surrealistische wereld, vol verschijningen en droombeelden, gecombineerd met relativerende, volkse humor. 'Goud, wierook, mirre en jenever' beleeft haar première op 15 december in De Walsmalerij3 op de Noordkade te Veghel.

Het Groote Hoofd is het professionele theatergezelschap van Noordoost-Brabant en werkt, in nauwe samenwerking met de lokale bevolking, aan producties met landelijke allure. Het kerstspel wordt gespeeld door een mix van amateurspelers uit de regio en professionele acteurs.

Het kerstverhaal...
Het verhaal gaat over drie typische schlemielen, gespeeld door Paul Hoes, Rob van Gestel en Herman van de Wijdeven. Verkleed als Drie Koningen trekken zij door het Brabantse winterland om geld op te halen voor een zuippartij in de kroeg. Onderweg passeren ze een krakkemikkige caravan waar net een jonge vrouw is bevallen. De vrienden zijn zo geschokt door de armzalige omstandigheden dat ze al hun geld aan de vrouw geven. Als ze vervolgens bij het café komen, vragen ze zich af wat er precies gebeurd is. Hebben ze misschien de Heilige Familie gezien? Of was het slechts een vlaag van verstandsverbijstering?

Locatie en kaartverkoop
Dit ontroerende kerstspel wordt gespeeld van 15 tot en met 18 december op een bijzondere, inspirerende locatie: 'De Walsmalerij3' van het Kunst- en Cultuurcluster aan de Noordkade in Veghel. Aansluitend op de voorstelling volgt een gezellige kerstsamenzang. Kaarten zijn te koop via www.hetgrootehoofd.nl/goud (12.50 euro per stuk) of bij het UITpunt Veghel en aan de zaal (13.50 euro per stuk). Het Groote Hoofd speelt zes voorstellingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant