Gerda Stevens onderscheidt zich door zowel vernieuwing als stilistische nostalgie.
Gerda Stevens onderscheidt zich door zowel vernieuwing als stilistische nostalgie.

Twee exposities bij Kunstgroep de Compagnie

Kunst en cultuur 218 keer gelezen

VEGHEL | Annie Veldkamp (Sint-Oedenrode) exposeert in Cultuurfabriek de Noordkade in Veghel met een ambitieus en meeslepend scala van 3D-sculpturen in vilt. Gerda Stevens komt op uitnodiging van Kunstgroep de Compagnie een expositie inrichten in de Wiebenga silo's ook op het cultuurcluster Noordkade. Haar werk onderscheidt zich door zowel vernieuwing als stilistische nostalgie.

Het werk van Annie weerspiegelt bijzondere opvattingen over dansen en beweging in uiteenlopende vormen. Muziek, ritme en uitdrukking worden gecombineerd met natuurlijke materialen. "Werken met natuurproducten is rustgevend", aldus Annie. Het is haar bedoeling om inspirerende gedachten te vertalen in rustgevende en oorspronkelijke uitstraling.
'Natuurlijk mooi' is daarbij haar credo rond de vormen van creatieve meditatie binnen deze tentoonstelling. Bijzondere kenmerken van de expositie: de collectie DoeKermeewatjeWilt en meerdere danstechnieken

Twee locaties
De expositie 'Dans de Wereld rond' is te zien op twee locaties: Galeriecafé De Afzakkerij van 8 januari tot en met 19 februari en op de begane grond (achter Galeriecafé De Afzakkerij) van 8 januari tot en met 30 januari.
Officiële opening op 21 januari 2017 om 20.15 uur met een show van bijzondere danstechnieken.
Voor meer informatie: www.avlook.nl.

Gerda Stevens
Gerda Stevens komt op uitnodiging van Kunstgroep de Compagnie een expositie inrichten in de Wiebenga silo's op het cultuurcluster Noordkade. Haar werk onderscheidt zich door zowel vernieuwing als stilistische nostalgie. Werken van Gerda laten zich het beste kenmerken als doorleefd en activerend, als een kind met een gerijpte ziel.
Haar besef van ons tijdsbeeld en de hunkering naar vrijheid en verbroedering klinkt daarin ondubbelzinnig, maar zeker origineel door. Kunstliefhebbers worden er geconfronteerd met geestig vormgegeven werken van uiteenlopende aard: beelden, sculpturen, installaties, schilderijen en papiertoepassing. Dat maakt de expositie tot een kleurrijk geheel met de typische fonkeling van met name Italiaans georiënteerde kunstwerken.

Hagelslag
De expositie, genaamd Hagelslag, loopt van 8 januari tot 19 februari. Bewust is gekozen voor een lange looptijd, zodat mensen de expositie vaker kunnen bezoeken wanneer gewenst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant