Drie van Leons shows werden op dvd vastgelegd in De Blauwe Kei en hij koos deze locatie niet voor niets.
Drie van Leons shows werden op dvd vastgelegd in De Blauwe Kei en hij koos deze locatie niet voor niets.

Gratis naar Leon van der Zanden tijdens open dag

Kunst en cultuur 244 keer gelezen

VEGHEL | Theater De Blauwe Kei in Veghel zet op zaterdag 21 januari van 12.00 uur tot 17.00 uur haar deuren open. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis. Op het programma staan optredens van cabaretiers Mark van de Veerdonk en Marlon Kicken, rondleidingen, een theaterquiz, circusworkshops en acts van een BMX-er en een acrobaat. Ook Leon van der Zanden doet mee, hij verzorgt twee optredens in het Grand Café.

Al vanaf zijn eerste avondvullende programma komt Leon van der Zanden in De Blauwe Kei en hij voelt zich er inmiddels aardig thuis. "Als ik binnenkom is er echt altijd iemand die je opvangt en je laat voelen dat je welkom bent. Ze lopen met je mee naar de kleedkamer, willen je tas dragen en beneden op tafel liggen de Marsjes al klaar."

Improvisatie
Drie van Leons shows werden op dvd vastgelegd in De Blauwe Kei en hij koos deze locatie niet voor niets. "Zelfs als er ruim 500 mensen in de zaal zitten in Veghel, dan nog zitten ze allemaal dichtbij. Dat is heel fijn omdat ik dan direct contact heb met alle mensen. Ik herinner me nog goed dat ik de voorstelling Zwarte Hond in De Blauwe Kei opnam, want ik had een interactie over Limburg met een Limburger en dat werd direct een populair fragment op YouTube. Het was pure improvisatie tussen iemand uit het publiek en mij. Dat vergeet ik nooit meer, ik weet nog precies waar hij zat, hoe hij keek en wat hij zei. Die man komt ook naar iedere show van mij kijken in Veghel en dan praten we altijd even na over dat moment."

Nooit
Aangezien De Blauwe Kei dit jaar 50 jaar bestaat, viert het theater feest. Hoe viert Leon zelf het liefst een feestje? "Intiem. Ik ben met een paar geliefden en zorg ervoor dat ik niet teveel hoef te organiseren, anders ben je zelf zo aan het cateren. Ik vind het een moment om samen terug te kijken, maar ook vooruit. En niet te vergeten: spelletjes spelen vind ik ook heel leuk! We hebben thuis alle soorten, zoals Kolonisten van Catan, Risk en Monopoly. Mijn vriendin en ik spelen ook vaak met de kinderen samen, maar die laten we nooit winnen. Nooit."
Leon geeft op 21 januari tijdens de open dag twee 'extra feestelijke' optredens in het Grand Café, om 13.00 uur en om 14.00 uur. Het optreden is gratis te bezoeken, maar vol is vol dus kom op tijd.

Open dag
Wie graag actief bezig is, kan deelnemen aan een van de vier circusworkshops, geschikt voor jong en oud. Kinderen mogen in de foyer knutselen, kleuren en kunnen zich laten schminken in de kleedkamer. Bezoekers die een kijkje achter de schermen van het theater willen nemen, kunnen deelnemen aan één van de rondleidingen. Bij de theaterquiz, waarbij theaterkaarten te winnen zijn, wordt de theaterkennis van bezoekers getest. Hiervoor is alleen een mobiele telefoon en enige theaterkennis vereist. Daarnaast wordt elk uur een voorstelling aangeboden met 50 procent korting.
De open dag en alle optredens en activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar let op: vol=vol. Meer informatie over de activiteiten op www.blauwekei.nl of in de flyer die gratis bij de theaterkassa te verkrijgen is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant