Team Neeltje is er klaar voor: 'De dansers hebben zin om een feestje te maken op het podium.'
Team Neeltje is er klaar voor: 'De dansers hebben zin om een feestje te maken op het podium.'

Dansgroepen Neeltje maken er een feestje van

Kunst en cultuur 585 keer gelezen

VEGHEL | Voor het vierde jaar op rij organiseert Theater De Blauwe Kei in Veghel het dansfestijn FestiDans, een dansactiviteit waaraan dit jaar negen dansgroepen deelnemen. Zij volgden al diverse workshops, bezoeken deze maand het Zwanenmeer én klimmen op vrijdag 3 februari het podium op tijdens FestiDans De Show.

Dansdocent Neeltje van Kasteren geeft bij Sportcentrum Van den Oever in Sint-Oedenrode les aan circa 150 dansers (4 t/m 30 jaar) en doet met twee groepen mee aan FestiDans. "Het zijn voornamelijk meiden. Jesper is de enige jongen, maar hij doet zeker niet onder voor de meisjes." Ze bereidt de groepen zo goed mogelijk voor op FestiDans De Show. "Ik luister naar de wensen van de groep en probeer daar mijn choreografie en muziek zo goed mogelijk op aan te passen. Enthousiasme, plezier en positiviteit staan voorop en dat probeer ik over te brengen op de groep. Af en toe ben ik ook streng om de dans er nog beter uit te laten zien."
Neeltje begon zelf met dansen toen ze vijftien jaar was. Ze deed aan jazzballet, was professioneel cheerleader en werkte vier jaar in Mallorca als dans- en aerobic instructrice. "Van daaruit ben ik voor mezelf gaan werken en heb ik mijn eigen groepen opgestart. Dat is nu ongeveer 13,5 jaar geleden en lesgeven is nog steeds mijn passie".

Tijdens FestiDans De Show voeren alle negen groepen een dans op. Daarnaast zijn er gastoptredens. Juvat Westendorp, bekend van SYTYCD, GTST en Onze Jongens, neemt voor het derde jaar de presentatie op zich. Kaarten kosten 7.50 euro en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant