Afbeelding

Kijkje achter de schermen van De Blauwe Kei

Kunst en cultuur 972 keer gelezen

VEGHEL | Wie altijd al eens een kijkje achter de schermen van De Blauwe Kei heeft willen nemen, kon zaterdag in het Veghelse theater terecht tijdens de open dag.

De Blauwe Kei is een halve eeuw oud en dat wilde het theater graag vieren met het publiek. De gehele dag door was er een stroom aan bezoekers op deze speciale dag van het Veghelse theater. Er was van alles te doen: cabaretier Marlon Kicken verzorgde optredens, kinderen konden zich in de kleedkamer laten schminken, er waren circusworkshops voor jong en oud, acrobaat, een theaterquiz en meer. De rondleidingen brachten bezoekers op plaatsen binnen het theater waar ze normaal niet zo snel komen, van de techniekruimte tot de kleedkamers. Directie-assistente Elke Swinkels verzorgde deze rondleidingen waarbij onder andere werd uitgelegd hoe het er achter de schermen aan toegaat op de dag van een voorstelling. "Vooral voor de technici is het hard werken op zo'n dag", vertelde zij. "Meestal zijn zij al rond 12.00 uur aanwezig om alles in orde te maken voor een voorstelling die pas om 20.00 uur begint." 'Wat hebben we toch een mooi theater', merkte een van de bezoekers op. 'Wordt het straks aan de Noordkade net zo mooi?' Weer een andere bezoekster vroeg zich af hoe ze bij De Blauwe Kei kon komen te werken. 'Ik krijg er zin in als ik hier zo sta!'
Druk was het in de grote kleedkamer waar Mark van de Veerdonk enkele kleedkamergeheimen onthulde. Niet alleen die van De Blauwe Kei, maar ook van andere theaters in het land. Je als theater onderscheiden is volgens Elke Swinkels van belang. "Hier krijgen de artiesten altijd bitterballen na afloop van de show en een flesje wijn in plaats van bloemen. Het zijn kleine dingen die toch enorm gewaardeerd worden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant