Imke Carsouw en Frank van de Boogaard zijn al weer nummer veertien en vijftien op de sprekerslijst van TEDxVeghel.
Imke Carsouw en Frank van de Boogaard zijn al weer nummer veertien en vijftien op de sprekerslijst van TEDxVeghel.

Sprekers over samenwerking op TEDxVeghel

Kunst en cultuur 873 keer gelezen

VEGHEL | Imke Carsouw en Frank van de Boogaard zijn al weer nummer veertien en vijftien op de sprekerslijst van TEDxVeghel, een evenement dat honderd procent georganiseerd wordt door vrijwilligers met als hoofddoel ideeën een platform te geven, kennis te vermenigvuldigen, kansen te vergroten en mensen, bedrijven en organisaties te verbinden. Het zal op 9 juni aanstaande plaatsvinden in de Koekbouw op de Noordkade. Het centrale thema voor deze dag is kennis en daar is bij beide sprekers geen gebrek aan.

Imke Carsouw
Eindhoven, waar Imke CEO Brainport is, stond altijd bekend als lichtstad, gebouwd rondom de groei van Royal Philips. Een eigen drogisterijketen, huurwoningen, hele Philips wijken werden in de vorige eeuw uit de grond gestampt. Maar aan al dat mooie kwam een abrupt eind toen het hoofdkantoor van Philips naar Amsterdam verhuisde. Er ontstond er een vreselijk gat. Nauwelijks vijfentwintig jaar verder is Eindhoven getransformeerd. Met de High Tech Campus, ASML, VDL en natuurlijk Brainport behoort Eindhoven anno 2017 volgens Forbes Magazine tot een van de slimste gebieden in de wereld. Hoe ga je zo snel van bijna een herstructureringsgebied naar een rolmodel gebied? Imke, CEO Brainport, zal zeker haar ideeën hierover op 9 juni delen.

Frank van den Boogaard
Als geboren en getogen Veghelaar is hij de tweede persoon in de reeks van twintig sprekers, die naast Rob Verhagen van de Mars, van "eigen bodem" komt. Frank werd opgeleid als leraar lichamelijke opvoeding aan KALO te Tilburg. Zijn passie ging overduidelijk uit naar hockey waar hij lange tijd fungeerde als opleider en examinator van trainers en coaches. Ook werd werd hij lid van het H2O, een bondsadviesorgaan voor onder meer talentontwikkeling.

Hockey
Topsport staat op zijn voorhoofd geschreven en het zal niemand verbazen dat hij met het mannenteam van hockeyhoofdklasser Oranje-Zwart in Eindhoven, drie keer de lands- en zelfs een keer de Europese titel heeft gehaald. Zijn Quod Erat Demonstradum zal aan de orde komen en daarin zullen we zeker leren dat "Winnen een werkwoord" is, de titel van zijn TALK.

Volgeboekt
"De laatste weken zijn ingezet. We zetten nu de puntjes op de i. Die laatste loodjes zijn zwaar maar het hele team kijkt reikhalzend uit naar 9 juni aanstaande, een evenement dat helemaal volgeboekt is", vertelt Ellen Minkels, initiatiefneemster van evenement TEDxVeghel glimlachend.

Volgende sprekers
De afgelopen weken werden de volgende sprekers, die varieren van ethische hacker tot CEO, al eerder aangekondigd: Jeroen Tas, Lars Mulder, Marlies de Bats, Jos Hakkennes, Rob Verhagen, Menno Zevenbergen, Lamber Royakkers, Victor Gevers, Danny Wagemans, Masters student Nanotechnologie en moleculen, Gert Kramer, Wiskundige en filosoof, Erik Boekesteijn, Koninklijke Bibliotheek, Mark Raben, Chief en Peggy Vissers, gedelegeerd bestuurder Verenigde Naties.

Meer informatie
Voor meer informatie is te vinden op de website: www.tedxveghel.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant