Afbeelding

Pieperz, een horror-komedie voor jong en oud

Kunst en cultuur 836 keer gelezen

VEGHEL | Pieperz de musical is een verhaal over een aardappelfamilie uit Meierijstad, gespeeld door een kleine cast, geschikt voor een avond lachen vanaf 8 jaar. Er zijn vijf voorstellingen op 7, 8 en 9 juli tijdens het Noordkade Festival.

Regisseur Lilian van Overbeek herschreef samen met Yanne Eijkenboom de bekende musical Little Shop of Horrors om naar een eigentijds verhaal geënt op buurman en sponsor Pieperz. Tijdens de repetities bij Phoenix Cultuur worden, door middel van improvisaties, nog flink wat humoristische elementen toegevoegd, waardoor deze musical in het Nederlands nóg logischer maar vooral leuker is geworden dan het origineel.

Hendrik (gespeeld door Don Freijters) is een onhandige jongen uit een Veghelse aardappelfamilie die erg veel verstand heeft van planten. In ieder geval meer dan van meisjes. Tina (gespeeld door Jorine Ogay) valt eerst op de sadistische tandarts Karel (gespeeld door André Houtman) voordat ze erachter komt dat Hendrik toch écht wel de ware is. Of de vleesetende plant (gespeeld door zowel Sarah Vagevuur als Yanne Eijkenboom) hieraan bijdraagt is nog maar de vraag? Vier Supremes-achtige Doo-wopps (Annemarie van Rij, Eva van Dijk, Mirthe Houtman en Laurie van Heijnbergen) zingen het verhaal als een rode draad aan elkaar met prachtige jaren '60 muziek.

Pieperz de musical is te zien op vrijdag 7 juli 19.30 uur, zaterdag 8 juli 13.30 uur en 19.30 uur en zondag 9 juli 14.00 uur en 19.30 uur in de Podiumzaal op de Noordkade in Veghel. Tickets: jonger dan 16 jaar 8.50 euro en vanaf 16 jaar 10 euro inclusief ijsje of frietje van Pieperz. Kaartverkoop en/of reserveren via info@phoenixcultuur.nl of 0413-782010. Voor meer info kijk op www.phoenixcultuur.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant