Werk van onder anderen René Post is te zien op de expositie in Veghel.
Werk van onder anderen René Post is te zien op de expositie in Veghel.

Expositie eindexamenkandidaten Fotovakschool in CHV Noordkade

Kunst en cultuur 425 keer gelezen

VEGHEL | Negen afgestudeerde fotografen van de Fotovakschool in Boxtel tonen tot en met 10 april hun werk in CHV Noordkade. De opening afgelopen weekeinde trok vele bezoekers.

De tentoonstelling All for one laat een grote diversiteit aan werk zien van de eindexamenkandidaten. Van een fotoserie over de Beerze van Marc van den Hout uit Oirschot tot het toegepaste werk van Hanneke Lathouwers, die fotografie en grafische vormgeving naast elkaar gebruikt.
In de fotografie van Sacha Goossens staan kinderen vaak centraal. In Veghel laat zij een reeks 'engelachtige' foto's zien. Vertederend is de inzending van René Post over Albert en Betsie uit De Mortel. Hij fotografeerde zomaar een dag uit het leven van het paar. Hoe anders is zijn metershoge werk 'Nobodies' (zie foto) waar de bezoeker bij binnenkomst op stuit. "Ik heb de verstilling in de drukke stad opgezocht", stelt René. "In een drukke stad heb ik gezichten opgezocht die niemand opvalt en ze een gezicht gegeven. De gezichten kijken strak voor zich uit, perfect kapsel, gaaf gezicht, kortom zoals wij ze willen zien. Of toch niet..? Nobody is perfect."
Weer heel anders is de serie 'Mannen van staal' van Arjan Jeurgens. Hij neemt de bezoeker mee naar een industriestad in Noord-west India waar mannen in werkplaatsjes de meest verbazingwekkende producten maken van staal. Verder zijn werken van Peter van Waardenburg, Cindy Langenhuijsen, Gabie Oostelbos en Chessarina Spaninks te zien.
De expositie All for one is tot en met 10 april dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant