Guus Versteegh, Alex Hildebrand, Henk vd Biggelaar, Hennie vd Hurk en Sjaak Adriaans.
Guus Versteegh, Alex Hildebrand, Henk vd Biggelaar, Hennie vd Hurk en Sjaak Adriaans.

VKC zoekt nieuwe (amateur)kunstenaars en hoopt snel te verhuizen

Kunst en cultuur 365 keer gelezen

VEGHEL | Het Veghels Kunstenaars Collectief (VKC) zoekt nieuwe (amateur)kunstenaars die in een bijzondere ruimte willen exposeren. Op dit moment is de expositieruimte van collectief nog in Het Raadhuis gevestigd, maar binnenkort hopen de Veghelse kunstenaars naar de Noordkade te verhuizen. "Vroeger waren we twee jaar volgeboekt, maar nu is de wachtlijst een stuk korter", vertelt de voorzitter van het VKC Guus Versteegh

Nog nooit eerder heeft het VKC verlegen gezeten om nieuwe aanwas van kunstenaars die willen exposeren. "Op dit moment zitten we dit kalenderjaar nog vol, maar daarna is er alle ruimte voor (amateur)kunstenaars om hun werk aan het grote publiek te showen", legt Guus uit. Zijn collega bij het VKC Hennie van den Hurk (secretaris) vertelt wat de eisen zijn om te exposeren. "De schilderijen of de beeldende kunst moeten enige kwaliteit bevatten. Er kunnen ongeveer twintig werken worden tentoongesteld. De kosten liggen op 120 euro. Dat zijn de standaardkosten die wij nodig hebben om het geheel aan te kleden enzovoorts." Een kunstenaar of een groep kunstenaars mogen een maand gebruik maken van de ruimte. Bezoekers lopen gratis in en uit.

Verhuizen naar de Noordkade
De bestuursleden zijn allemaal praktiserende amateurkunstenaars. Ze hopen volgend jaar te verhuizen naar de Noordkade, want in de bibliotheek in Het Raadhuis kunnen ze niet langer vertoeven. Guus: "Elke bieb moet een stilteruimte hebben en die komt hier. De gemeente Veghel opperde het idee om te verhuizen naar de Noordkade. Wij zien dat wel zitten." Er zijn inmiddels gesprekken gaande met de verschillende partijen die daarover gaan. "Op de eerste verdieping, boven Phoenix cultuur, is een ruimte van 24 meter die zich prima leent als expositieruimte. De samenwerking met de gemeente verloopt soepel dus ik denk dat het wel goedkomt", aldus Guus. Het komende jaar bestaat VKC 25 jaar en dat laten ze niet onopgemerkt passeren. "We gaan daar extra aandacht aanbesteden, maar nu is het belangrijk dat kunstenaars zich aanmelden om te exposeren. Het is een mooie kans om je werk te laten zien", besluit Hennie.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden bij het UITpunt. Het inschrijfformulier is ook te downloaden via: www.uitpuntveghel.nl. Direct aanmelden kan bij Hennie van den Hurk: hurk15@xs4all.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant