Zeven leden van Theatergroep Trots zongen het nummer live in Veghel.
Zeven leden van Theatergroep Trots zongen het nummer live in Veghel.
VIDEO

Leerlingen maken statement: 'Deze jongeren geloven in de kracht van diversiteit'

Onderwijs 1.517 keer gelezen

VEGHEL | Het nummer 'Ik neem je mee' geschreven en geproduceerd door leerlingen van ROC de Leijgraaf werd afgelopen donderdag gereleased. Eerst in Oss en daarna op de Muntelaar in Veghel werd het nummer gezongen voor medeleerlingen en andere geïnteresseerden. Het liedje is een positief geluid van Theatergroep Trots als reactie op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.

Theatergroep Trots bestaat uit veertien talentvolle Leijgraaf-leerlingen uit verschillende culturen. Zij geloven allemaal in de kracht van diversiteit, elkaars talenten en relaxed met elkaar omgaan. De groepssamenstelling van Theatergroep Trots varieert van een Nederlandse klassieke harpiste tot een Afghaanse rapper. Projectleider is Jesse van den Elsen uit Den Bosch. Vlak voor de release in Veghel vertelt hij wat deze productie zo bijzonder maakt. "Het is echt professioneel aangepakt en deze jongeren zijn een voorbeeld voor Nederland."


Jesse van den Elsen aan het woord.

Multicultureel gezelschap
'Ik neem je mee' is een Nederlandstalige cross-over tussen pop en rap. Jesse vertelt dat hij en de leerlingen hebben getracht een positieve boodschap te verpakken in een mooi eigentijds lied. "Het is een actueel maatschappelijk thema uitgevoerd door een groep leerlingen uit acht verschillende culturen. Ze zingen dat ze er 'samen het beste van maken'. Deze jongeren geloven in de kracht van diversiteit. Mooi dat zo'n multicultureel gezelschap deze positieve boodschap verkondigt." De tekst en melodie is geschreven door Jesse. Het rapgedeelte door rapper Ceasar.

'Duidelijke boodschap'
Voorzitter van het College van Bestuur Peer van Summeren is trots op Theatergroep Trots: "In een tijd waar in onze maatschappij groepen uit elkaar dreigen te groeien, geeft deze groep jonge, positieve mensen echter aan dat zij anders in het leven willen staan. Zij doen dat met een duidelijke boodschap: jij mag er zijn, jij doet er toe, ik neem je mee." Jesse is het daarmee eens. "De scholieren staan er zelf volledig achter. Er is aandacht voor het probleem, maar we dragen ook oplossingen aan", besluit hij.

Zilverland
Theatergroep Trots van ROC de Leijgraaf heeft als doelstelling om maatschappelijke actuele thema's op de planken te brengen vóór en dóór jongeren. Dit jaar komen ze met de voorstelling Zilverland. Over de kansen in de maatschappij die jongeren van alle culturen kunnen pakken om relaxed en respectvol met elkaar om te gaan. De première van de voorstelling Zilverland is op 31 mei in De Blauwe Kei in Veghel voor leerlingen van het Fioretti College. De voorstelling is daarna in juni in diverse theaters in de regio te zien.

Theatergroep Trots 2017 bestaat uit:   
Nikenia Martis (Heesch)
Mariëlle Peppelenbosch (Heesch)
Gaytano Chin-Fo-Sieeuw (Mariahout)
Urviënne Carsilia (Den Bosch)
Dilara Kartal (Oss)
Ezgi Tabak (Oss)
Mekeret Kibreab (Oss)
Björk Auwens (Oss)
Abolfazl (Oss)
Tobi van den Brink (Oss)
Hobie Hogenboom (Oss)
Bart Thole (Rosmalen)
Jessie Pfaff (Veghel)
Quinte de Groot (Schijndel)

Projectleider + regisseur            
Jesse van den Elsen (Den Bosch)

Regisseur
Jozan van Balkom (Den Bosch)

Muzikaal leider
Lennart van Dijk (Utrecht)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant