Michel steekt zijn duim omhoog: 'Allemaal kijken hé!'
Michel steekt zijn duim omhoog: 'Allemaal kijken hé!'

Michel op pad met Johnny de Mol: 'Er gaat iemand diep door het stof'

Opmerkelijk 3.536 keer gelezen

VEGHEL | Michel van de Heuvel is in Veghel al tijden wereldberoemd. Als enthousiaste werknemer van Brownies & downieS, als scheidsrechter bij Blauw Geel of als volkszanger. Je komt hem overal tegen. Op 5 april heeft heel Nederland de kans om kennis te maken met Michel, want dan is hij rond 21.30 uur te zien in het RTL 4-programma Hotel Syndroom.

Hotel Syndroom wordt gepresenteerd door Johnny de Mol. Michel blikt terug op de eerste ontmoeting met de bekende presentator. "Hij is harstikke aardig en knapper dan mijn baas Thijs Swinkels", lacht hij hard terwijl hij Thijs aankijkt die net de lunchroom in Veghel binnenwandelt. De Veghelse grappenmaker is heel benieuwd naar het eindresultaat.

'Diep door het stof'
Michel woont onder begeleiding op het Rootven in Veghel. Stagiaire Lindy gaf hem op voor Hotel Syndroom. Tijdens het programma gaan er wensen van jongeren met een beperking in vervulling. Een aantal jongeren overnachten in het luxe hotel. Michel niet. Hij werd speciaal ingevlogen om mee te helpen aan een bijzondere wedstrijd. "Ik ga nog niet zeggen welke wedstrijd, maar een bekende vriend van de Brownies & downieS familie gaat diep door het stof. Ik heb hem weggestuurd en daar was hij het niet mee eens", lacht Michel geheimzinnig.

Kleedkamer
Op de opnamedag vertrok hij in alle vroegte met zijn ouders en begeleider richting Haarlem. "Toen ik daar aankwam, werd ik naar een kleedkamer gebracht." Eenmaal binnen zag hij niemand. "Bleek dat ik een hele kleedkamer voor mezelf had kregen. Gaaf hé?" Michel is normaal altijd in voor praatje, maar nu valt hij een aantal keer stil. "Ik vergeet dit nooit meer. Mijn droom is uitgekomen." Michel vindt het leuk dat het RTL-programma aandacht besteedt aan jongeren met een beperking. "Ze worden tijdens Hotel Syndroom in het zonnetje gezet. Johnny doet dat echt heel goed", besluit hij.

Johnny de Mol opent vanaf 29 maart de deuren van het nieuwe Hotel SynDroom. Michel is te zien in de aflevering van woensdag 5 april.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant