Afbeelding

Mari van de Ven al veertig jaar in dienst bij Biggelaar Parket

Opmerkelijk 1.994 keer gelezen

VEGHEL | In deze tijd van flexwerk en ZZP-ers is het nog nauwelijks voor te stellen: Op je 55ste al veertig jaar bij dezelfde baas. Mari van de Ven kende echter nooit plankenkoorts en kan nog steeds van de vloer eten.

Mari van de Ven liep als 15-jarige stage bij Biggelaar Parket en Rinus van den Biggelaar zag het meteen: Dit is een goede. Mari was geen student, maar wat zijn ogen zagen maakten zijn handen. De ervaren Rens Vreeburg nam 'Maiske' onder zijn hoede en leerde hem de fijne kneepjes van het vak. Toen Rens alweer jaren in Amerika vertoefde, bezocht de leerling zijn meester wat de goede band duidelijk illustreerde. Intussen is meester Mari de trots en oudst gediende van het Veghelse familiebedrijf.
Zodra Mari met zijn nog altijd jeugdige pretoogjes over de drempel komt zie je dat je te maken hebt met een trotse en betrouwbare ambachtsman. Mari draait zijn hand niet om voor de moeilijkste patronen en rondingen en heeft een creatieve oplossing voor elk probleem.

Parketteur en ambassadeur
Mari heeft in die 40 jaar heel wat zien veranderen; zo verhuisde het bedrijf van de Akeleistraat naar het karakteristieke pand aan het kanaal. De bruine loonzakjes werden vervangen door internetbetalingen en de inhoud van de geschreven werkbon is nu te vinden op een tablet vergezeld van foto's en aanvullende info. De klanten zijn minder aanwezig maar niet minder kritisch.
Biggelaar Parket is maar wat trots op deze energieke, pezige parketteur en ambassadeur, die altijd een visitekaartje voor de zaak afgeeft.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant