Afbeelding

CDA over N279: belang bereikbaarheid dorpen niet uit oog verliezen

Politiek 1.301 keer gelezen

KELDONK | De fractie van coalitiepartij CDA Meierijstad weet het zeker: als Keldonk goed bereikbaar blijft en er daar bij voorkeur een aparte fietsbrug komt, nieuwe parallelwegen zorgen voor een optimale ontsluiting van de Veghelse industrieterreinen en de eigen burgers en organisaties nauw betrokken worden bij het vervaardigen van het inpassingsplan, dan kan er snel een goede oplossing komen voor de herinrichting van de N279.

Steeds meer voertuigen maken gebruik van de N279 en daar is een deel van de weg niet op ingericht. Hoe die inrichting moet worden, dat is een ingewikkelde puzzel en de oplossing laat inmiddels al vele maanden op zich wachten. Afgelopen maandag (26 juni) wilde de Provincie weten wat de plannen zijn die Meierijstad heeft bedacht. De nieuwe fusiegemeente had maandag inderdaad een antwoord voor de Provincie. CDA Meierijstad heeft het volgende standpunt. "Wij willen niet alleen een goed plan, maar ook minimalisatie van de overlast voor wijken als De Leest, de Scheifelaar en de Bloemenwijk, maar ook voor Zijtaart, Erp, Keldonk en Boerdonk. Daarnaast moeten de industrieterreinen goed bereikbaar zijn. Hoe we dat allemaal gaan aanpakken, dat moeten we niet alleen over willen laten aan de Provincie. En dat gebeurt wel als de gemeente de kansen laat liggen. Meierijstad moet de regie houden en spoedig tot meer gedetailleerde plannen komen, samen met de burgers en andere betrokken organisaties, inclusief het bedrijfsleven", verklaart Coen Hendriks na zijn betoog in de raadsvergadering van 22 juni.

Industrieterreinen
In deze raadsvergadering dienden het CDA, Team Meierijstad, VVD en de PvdA een amendement in. Daarin was sprake van op- en afritten en een viaduct bij Keldonk, minder vrachtverkeer voor de Rembrandtlaan, afname van sluipverkeer bij Zijtaart, kijken naar de mogelijkheden van parallelwegen en de bereikbaarheid van industrieterreinen. Tevens vermeldde het stuk extra aandacht voor de leefbaarheid in aangrenzende woonwijken. Het amendement kreeg goedkeuring en gaat in de tas van wethouder Van Rooijen mee naar de gesprekken met de Provincie. "Belangrijk punt in het hele verhaal is, naast een goede doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de kleine kernen, de totale verkeersveiligheid. Vooral ook voor fietsers. Daarnaast is het tijd om spijkers met koppen te slaan. Van uitstel kan geen sprake meer zijn", aldus het CDA. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant