Vlnr: Eric van den Bogaard, Marcel Franzel, Harry van  Rooijen, Coby van der Pas, Jan Goijaarts, Marijke Wilms, Menno  Roozendaal en Eus Witlox.
Vlnr: Eric van den Bogaard, Marcel Franzel, Harry van Rooijen, Coby van der Pas, Jan Goijaarts, Marijke Wilms, Menno Roozendaal en Eus Witlox.

Burgemeester en wethouders houden vast aan zes wethouders

Politiek 1.127 keer gelezen

VEGHEL | Burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad blijven er bij: zes fulltime wethouders zijn nodig om de gemeente te besturen. Tijdens de extra raadsvergadering van vorige week dienden de oppositiepartijen D66, Gemeentebelang Meierijstad, Hart voor Schijndel, Lijst Blanco en de SP de motie 'tering naar de nering' in. Hierin pleiten de partijen om het aantal wethouders per 1 januari 2019 terug te brengen tot maximaal 5 fte.

De twee jaar die nodig zijn voor harmonisatie van subsidies en andere regelingen is dan voorbij. 'Het college en de gemeenteraad beheren geld van de lokale samenleving en moeten daar verantwoord mee omgaan. Het is dus goed als die samenleving ziet dat we ons daar van bewust zijn', stond in de motie. Aanleiding hiervoor zijn de financiële tekorten van de gemeente.

Kaart
Het college reageerde bij monde van wethouder Eus Witlox: "Wij hebben bewust gekozen voor 6 fte, zeker voor de eerste vijf jaar. Het is belangrijk om onze dorpenstad goed op de kaart te gaan zetten." Al sinds de bekendmaking van een college met zes wethouders is de oppositie tegen.

Door: Tjanne Hartman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant