Eucharistieviering bij start Meierijstad

Religie 316 keer gelezen

EERDE | Om Gods zegen uit te spreken over Meierijstad, de burgemeester, de wethouders, de leden van de gemeenteraad en de medewerkers komt bisschop Gerard de Korte van 's-Hertogenbosch op zondag 29 januari naar Eerde. Om 10.00 uur zal hij voorgaan bij een eucharistieviering in dit kerkdorp die onder andere bijgewoond wordt door het college van burgemeester en wethouders.

Tijdens de viering vindt een ritueel plaats met kaarsen. Verder voert burgemeester Fränzel het woord. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de St. Antoniusmolen in Eerde, zoals oude traditie betaamt, vanaf donderdagavond in de Brabantse vreugd gezet. Het wiekenkruis wordt naar de kerk gericht in overhoekse stand met de zeilen door het hekwerk gevlochten. In de bovenste wieken worden de vlaggen van Meierijstad geplaatst.
Het initiatief om de bisschop uit te nodigen komt van de zijde van de dorpsraad van Eerde. De dorpsraad heeft dit initiatief genomen, omdat Eerde in het hart van Meierijstad ligt en er reeds op 1 mei 1966 in dit dorp een gemeentelijke herindeling heeft plaatsgevonden waarbij de voormalige gemeenten Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel betrokken waren. Het initiatief wordt ondersteund door pastoor Ard Smulders, het bestuur en de pastoraatsgroep van de Franciscusparochie alsmede het dekenaat Veghel-Sint-Oedenrode. Iedereen is welkom bij deze eucharistieviering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant