De woensdag na Kerstmis was met 1000 bezoekende schaatsers de drukste dag (Foto: Ties van Dooren).
De woensdag na Kerstmis was met 1000 bezoekende schaatsers de drukste dag (Foto: Ties van Dooren).

Veghel on Ice denkt al aan derde editie: 'Er is van alle kanten interesse'

Sport 1.353 keer gelezen

VEGHEL | Met zo'n 19 duizend schaatsers waaronder 3800 kinderen is Veghel on Ice afgelopen zondag afgesloten. De organisatie van de ijsbaan was in handen van Rotary Veghel. Zij blikken terug op een geslaagde tweede editie. "Het is zowaar nog beter verlopen dan vorig jaar", aldus Ton Janssen.

Ton Janssen (R) ruimt de laatste spullen op.

Het afsluitende weekend kende een valse start. Door de weersomstandigheden was het rustig op zaterdag. Logisch, want het was spekglad op de weg. Ton vertelt dat dit zondag ruimschoots is goed gemaakt. "Met 700 schaatsers op de laatste dag was het heel druk. Om 19.00 uur werd de ijsmachine uitgezet en hebben we er onder het genot van een hapje en een drankje met alle vrijwilligers en sponsoren een leuke avond van gemaakt."

Drukste dag
Het aantal bezoekers stemt tot tevredenheid. "In vier weken tijd hebben we net zoveel schaatsers mogen verwelkomen als vorig jaar in zes weken. Dat is erg positief." De woensdag na Kerstmis was met 1000 bezoekende schaatsers de drukste dag. "Ook de scholen uit Veghel en kerkdorpen wisten ons massaal te vinden. Uit Sint-Oedenrode hebben we ook veel schoolkinderen op het Veghelse ijs zien schaatsen." In totaal hebben zo'n 3800 schoolkids (mochten gratis gebruik maken van de ijsbaan red.) Veghel on Ice bezocht. Ton: "Meer dan vorig jaar. We hebben veel positief commentaar gekregen. Fijn, want ons doel met de ijsbaan is om meer jeugd aan het bewegen te krijgen. Dat is dus gelukt."

Ambitie
Veghel On Ice gaat en staat met de vrijwilligers die de Rotary meehelpen met het exploiteren van de ijsbaan. "Zonder vrijwilligers geen Veghel on Ice. Alle steun die we hebben gehad is overweldigend. Extra groot compliment aan het Sint Barbara Gilde die al hebben aangegeven ook volgend jaar mee te willen helpen." Daarmee spreekt Ton meteen de ambitie uit om een derde editie te verwezenlijken. Op een andere locatie dat wel, want De Blauwe Kei moet achter de Proeffabriek verrijzen. "Er zijn nog geen knopen doorgehakt. Eerst gaan we met zijn alle evalueren. De hele club moet er wel achter staan. Ik heb wel het gevoel dat de Veghelse gemeenschap ervan uitgaat dat er een derde editie komt. We gaan ons best doen." De locatie voor een eventuele derde editie is nog niet bekend. "Er is van alle kanten interesse. Het geeft aan dat de mensen het hartstikke leuk vinden en dat het leeft. Wij zijn daar erg blij mee", besluit Ton.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant