Afbeelding

Toekomstbestendig Erp met Omnipark de Brug

Sport 1.475 keer gelezen

ERP | In 2016 zijn de eerste stappen gezet voor een Omnipark in Erp. Vier Erpse verenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn een droom gaan uitwerken. Deze droom, een sportpark waar leden van elkaars faciliteiten gebruik kunnen maken en dat daarnaast ruimte biedt aan culturele en sociaal-maatschappelijke activiteiten, begint meer en meer werkelijkheid worden.

De Erpse voetbalvereniging, korfbalvereniging, tennisvereniging en ontmoetingscentrum Ter Aa hebben besloten om de krachten te bundelen en hebben een visie uitgewerkt om Erp toekomstproof te maken, zowel op sport-, maar ook op een breder maatschappelijk gebied.

Enthousiast
Tijdens een openbare bijeenkomst eind vorig jaar zijn de eerste plannen gepresenteerd aan de Erpse gemeenschap en alle andere geïnteresseerden. Zowel op korte als lange termijn liggen er plannen die stap voor stap werkelijkheid moeten worden. Denk aan ideeën als het organiseren van gezamenlijke activiteiten, aantrekken van nieuwe leden, inzet van vrijwilligers, aansluiten bij het onderwijs en er werden zelfs plannen getoond voor een gezamenlijke accommodatie. Yvette Bloemen, voorzitster tennisvereniging Hertog Jan, blikt terug op een mooie bijeenkomst. "Deze avond hebben we als zeer positief ervaren. Mensen waren enthousiast en begonnen direct mee te denken, ook hebben we kritische vragen ontvangen waar we mee aan de slag kunnen. Deze avond heeft ons nog meer gemotiveerd en in laten zien dat we de juiste weg zijn ingeslagen." aldus Yvette.

Eerste stappen
Dit jaar worden de eerste concrete stappen gezet om 'Omnipark de Brug' op de kaart te zetten. "De Brug is niet een zomaar willekeurig gekozen naam, we slaan figuurlijk een brug  tussen de verschillende verenigingen en letterlijk gaan we de parken verbinden met een brug over rivier de AA."  

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant