Harrie Constant is een bijzonder figuur binnen de Blauw Geel-familie.
Harrie Constant is een bijzonder figuur binnen de Blauw Geel-familie.

Harrie Constant: Een sieraad voor de club

Sport 887 keer gelezen

VEGHEL | Harrie Constant is materiaalverzorger van het eerste team. Zo staat het in het colofon van de club. Harrie (72) is bezig aan zijn 23ste seizoen bij het vaandelteam van Blauw Geel'38. Al heel wat trainers en spelers passeerden zijn tijdlijn. Hij vond ze allemaal aardig, maar één springt er uit en dat is Pieter Tuns. "Daar kon je echt mee lachen", zegt Harrie met een glimlach van oor tot oor.

Door: Peter Kuijpers.

Toen Harrie 50 werd hing zijn werkgever Sligro een mega groot spandoek op: 'Onze Harrie ziet Abraham proficiat' een teken dat hij een geliefd medewerker was. Die aaibaarheidsfactor heeft zich voortgezet bij 'zijn' voetbalclub. Inmiddels alweer acht jaar genietend van zijn pensioen, maar zeker ook van zijn club Blauw Geel'38. Waar leeftijdsgenoten wellicht in de serre bonsaiboompjes staan te snoeien of op het plein een potje jeu-de-boulen, is dat niets voor Harrie. Vele malen per week bij Blauw Geel'38, met als hoogtepunt de wedstrijdzondag van het eerste team. Harrie: "Daar leef ik heel de week naar toe. Dat is voor mij het hoogtepunt van de week en ik voel me zondags tien jaar jonger. De shirts klaar leggen, in de rust zorgen voor de thee en dan de shirts na afloop weer verzamelen", om maar een paar klusjes te noemen.

Eigen Wijs
Ondanks dat hij hier enorme voldoening uit schept is het niet zijn enige tijdverdrijf. Harrie sloeg en slaat de grote trom. Eerst bij de Harmonie Frisselstein en nu bij het Seniorenorkest Frisselstein 'Eigen Wijs'. Een grote passie die hij probleemloos combineert met het voetbal. Hoe begon het ooit voor de trouwe vazal van het eerste team: "Ik was toen materiaalman bij het tweede team. Maarten Willems vroeg me of ik me bij het eerste aan wilde sluiten, omdat die na het stoppen van Toon van Deursen zonder zaten. Het seizoen daarna is Ad Peeters gekomen als trainer, Jan Goijaarts en Frans van Breugel werden samen leider. Wat een leuk trio was dat. We wonnen de beslissing van SIOL in Zeeland en promoveerden naar de derde klasse. Dat feest daarna vergeet ik nooit meer. Andere kampioenschappen waren ook steeds weer leuk. Kampioen worden is het mooiste wat er is."

Pieter Tuns?
De trouwe en binnen de Veghelse voetbalclub zeer geliefde Harrie zag tijdens zijn periode als materiaalman veel trainers komen en gaan. Een moet er toch uitspringen? "Ik heb met allen altijd goed op kunnen schieten. Ze waardeerden me en dat geeft een goed gevoel ook de jongens overigens. Waar ik de meeste lol mee heb gehad was Pieter Tuns. Wat een baas was dat met een goed gevoel voor humor. Met Niels kan ik overigens ook prima opschieten, maar ook met de jongens dat geeft me een bijzonder goed gevoel."

PSV
PSV is zijn club uit het betaalde voetbal en dat is al jaren zo. "Ja dat klopt. Vroeger mocht ik altijd met Jan van den Heuvel(†) meerijden. We gingen dan samen naar PSV." We duiken nog kort in het verleden, wat blijft je bij? "Heel veel. De leuke dingen zijn de kampioenschappen, maar ook de trieste zaken zoals het verongelukken van Jeroen van Heugten en Alexander van der Hofstad. Diep triest natuurlijk. Ook het overlijden van voorzitter Piet van Sambeek kwam veel te vroeg."
Hoe lang gaat Harrie nog door? "Daar heb ik over nagedacht. Ik wil tot mijn 75 jaar doorgaan dan wil ik mijn taken overgeven." Harrie verontschuldigt zich: "Ik moet weg. Piet Janssen zit alleen in het ballenhok." Plichtsgetrouw zoals we hem kennen in al die jaren. Een sieraad voor de club.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant