Korfrakkers vierde het zoveelste kampioenschap uitbundig (Foto's Peter Kuijpers)
Korfrakkers vierde het zoveelste kampioenschap uitbundig (Foto's Peter Kuijpers)
update video

Korfrakkers ontploft in zaalfinale tegen Swift

Sport 677 keer gelezen

EINDHOVEN – Het lijkt zo gewoon te worden, maar de meiden van trainer Jacques Kop Jansen waren er niet minder blij om. Opnieuw kon de titel van Nederlands vrouwen-indoorkampioen zaalkorfbal worden bijgeschreven. Met 22-10 werd het Veldense Swift vermorzeld. Voor ruim 2000 toeschouwers in het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven gaf Korfrakkers les in korfbal. Swift stond erbij en keek geboeid toe.

Door: Peter Kuijpers

De hoeveelste titel kon niemand zeggen. De moeder van Monique van de Ven probeerde nog wat op te sommen maar kwam ook niet veel verder als een stuk of tien? Voorzitter Dainne Oppers getooid in het Oranje moest ook het antwoord schuldig blijven. Een wedstrijd werd het geen moment en was het Korfrakkers dat de regie nam in de wedstrijd en die ook niet meer afgaf. Monique van de Ven opende en volgde er vele treffers. Pas bij 3-0 kon Swift tegen scoren, maar in korte tijd liepen de Erpsen weg naar een 10-2 ruststand.


Pretoogjes
De Tweede helft werd een formaliteit. En eindigde bij 22-10. De Bekende vreugde taferelen bleven niet uit. Confetti, klapzoenen en felicitaties namen bezet van het metier. Kop Jansen vond het niet eens zo'n beste eerste helft en zei nadien dat de taken in de tweede helft beter werden uitgevoerd. Maar ook bij hem glansde de pretoogjes na afloop achter de vaak wat donkere blik. "We gaan er een glaasje op drinken", wist hij nadien te melden. Of het bij de deinende massa in het indoor-Sportcentrum ook bij één glaasje is gebleven valt te betwijfelen.   


Camera: Geert Weijtens en Wil Verbruggen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant