Jan Lammers (staand) en Frits van Eerd zijn onder de indruk van de bolide die dinsdag in Veghel officieel werd gepresenteerd (Foto's: Ties van Dooren).
Jan Lammers (staand) en Frits van Eerd zijn onder de indruk van de bolide die dinsdag in Veghel officieel werd gepresenteerd (Foto's: Ties van Dooren).
+ FOTO'S + VIDEO

Rubens Barrichello: 'Ik ben verliefd geworden op de auto'

Sport 1.665 keer gelezen

VEGHEL | Racing Team Nederland presenteerde afgelopen dinsdagmiddag in Restaurant Wittern in Veghel de Dallara P217 waarmee het team dit jaar deelneemt aan de 24 uur van Le Mans. Jan Lammers en Jumbo-topman Frits van Eerd mochten de bolide onthullen. De derde coureur uit het Nederlands team, de Braziliaan Rubens Barrichello, was helaas verhinderd. Hij sprak de massaal toegestroomde pers toe via een videoboodschap: "Ik ben verliefd geworden op de auto."



Jan Lammers: 'Frits voelt zich als een vis in het water.'

Voor Frits van Eerd en Jan Lammers was het een bijzondere middag. Al jaren liepen ze met de droom rond om de 24 uur van Le Mans te rijden. "Het is een droom geweest van ons samen. Nu gaat het er toch echt van komen. Fantastisch", aldus Lammers. Hij vindt dat Frits, de minst ervaren coureur van het drietal, een indrukwekkende ontwikkeling doormaakt. "Rijden in deze auto is verschrikkelijk moeilijk. Frits voelt zich desondanks als een vis in het water. Tijdens de trainingssessie in Aragon (Spanje red.) reed hij slechts één seconde trager dan ik. Frits is een goede coureur", aldus de enthousiaste Lammers. Ook Barrichello, de meest ervaren Formule 1-rijder aller tijden met 322 Grand Prix, is onder de indruk van Frits. "Je ziet hem genieten." Over de auto is Barrichello positief gestemd. "Het is een snelle auto. Het circuit wordt de grootste uitdaging. Ik ben ook maar een rookie als het gaat om Le Mans", aldus de bescheiden Braziliaan.

Verlegen
Frits geeft toe een beetje angstig te zijn geweest. Inmiddels heeft die angst plaatsgemaakt voor gezonde spanning. "Ik zit heel comfortabel in de auto. Hij is vrij groot, maar doet toch precies wat je wil. Natuurlijk is het spannend, maar ik heb er vooral ongelofelijk veel zin in." Van alle complimenten wordt hij een beetje verlegen. "Af en toe wel ja", lacht hij. Dan serieus: "Maar het geeft vooral een kick. Ze doen het namelijk niet om mij te pleasen. Van kritiek word ik alleen maar beter. Ik ben heel blij met hoe het tot nu toe gaat." Voor de Veghelaar is het speciaal om de Dallara P217 waarmee hij Le Mans gaat rijden in Veghel officieel te presenteren. "Wittern is eigen grond. Hier zit mijn ziel in. Mijn hobby versus een stuk van mijn leven. Geweldig om juist hier de auto te presenteren", laat hij desgevraagd weten. 

Met deze auto moet het de 17de van juni gaan gebeuren.

Racing Team Nederland is het enige Nederlandse team dat dit jaar aan de start verschijnt van de 24 uur van Le Mans, 's werelds oudste en grootste autorace. Het nieuwe team neemt tevens deel aan de 2017 European Le Mans Series, het Europese kampioenschap voor Le Mans-auto's. Volgende week wordt er getest op het circuit van Monza (Italië red.). De 85ste 24 uur van Le Mans start op zaterdag 17 juni.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant