De winnaars en kampioenen van de Sport Awards Veghel 2016 (Foto: Peter Kuijpers).
De winnaars en kampioenen van de Sport Awards Veghel 2016 (Foto: Peter Kuijpers).
LIVEBLOG + foto's & video's

Van binnenkomst tot afterparty: Veghelse sporters krijgen Sport Awards

Sport 2.031 keer gelezen

VEGHEL | De Sport Awards Veghel worden woensdagavond uitgereikt op het sportgala in De Blauwe Kei in Veghel. Via ons liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en natuurlijk van de winnaars (morgen volgen er meer foto's).

22.00:
Het slotwoord kwam van wethouder Van der Pas: "Ik wil iedereen bedanken voor deze prachtige avond. Succes, van harte gefeliciteerd en heel veel sportief plezier dit jaar." Vlak daarna klonk de stem van Tina Turner door de theaterzaal van de Blauwe Kei. Er werd een groepsfoto gemaakt tijdens de klanken van Simply the Best. Toepasselijk voor deze avond.

21.55:
Na een muzikaal intermezzo van Yvon Kanters werd de publieksprijs uitgereikt. "Er is meer dan 6000 keer gestemd. Het werd een tweestrijd tussen Toos en Henny en het meisjesteam van Blauw Geel." Uiteindelijk ging de publieksprijs naar het meisjes voetbalteam Blauw Geel MO-17. De vrouwenafdeling van de Veghelse voetbalclub zit in de lift. Er wordt zelfs gewerkt aan een senioren damesteam. Deze meiden geven het goede voorbeeld. Ze hebben al verschillende prijzen gepakt en hopen dit jaar de prijzenkast verder te vullen.

21.50:
Tot slot besloot de jury twee keer een eervolle vermelding uit te reiken. Zowel Toos van den Broek en Henny Mater (L.S.G.V zwemmen) als Anita Pepers (Veghel wandelt) werden in het zonnetje gezet.
Van der Pas: "Als Toos en Henny er niet zijn, valt het zwemmen letterlijk in het water. De jury hoopt dat gehandicapten van LGSV nog jaren kunnen terugvallen op Toos en Henny." Ook had de wethouder van Meierijstad mooie woorden voor Anita Pepers: "Anita loopt echt  gigantisch veel kilometers per jaar, hiermee zet zij deze toch weinig zichtbare sport wandelen, positief in de spotlights. Dit is volgens de jury zeker een eervolle vermelding waard."

21.40:
De Sportvrijwilliger van het jaar 2016 is: Theo Goorts van de Erpse voetbalvereniging RKVV Erp. De jury is lovend over Theo: "De doener. De onzichtbare kracht. Het cement van de vereniging en daarmee verdient Theo deze award."
Twan Opheij (Atletiek de Keien), Gert Beuving (Badmintonclub BC` 67) en Toos van den Broek en Henny Mater (L.S.G.V) waren ook genomineerd.

21.20:
De Sport Award voor Sportstimulering gaat naar Anne Donkers. De wethouder van Meierijstad mocht het juryrapport samenvatten. Ze deed dat als volgt: "Anne heeft de award gewonnen vanwege haar enorme drive en passie voor tennisvereniging De Krekel. Ze heeft het zeker verdiend. Met haar tomeloze inzet zowel op als naast het veld is Anne een inspiratiebron voor de ander en zeker ook voor zichzelf."
De genomineerden: Hein van Brussel (Kempovereniging Hu Quan), Jeanette van der Louw (Hockeyclub Geel- Zwart) en Giga Kangeroe Klupdag (De Korfrakkers).

21.10:
Sportploeg met een beperking is Hockeyclub Geel Zwart G-hockey. Wethouder Van der Pas: 'Je bent al een winnaar als je meedoet. Dit is het motto van G Hockey club Geel Zwart. De jury prijst de teamgeest, de tomeloze inzet en het altijd aanwezige enthousiasme.'

21.05:
Sportploeg 2016: De volleybalmannen van Skunk Heren 1. Terechte waardering voor deze bruisende vereniging met de Heren 1 als vaandelteam. Ze zijn twee jaar op en rij gepromoveerd en draaien nu weer bovenin mee. Dit alles doen de heren met veel jongens die ze zelf hebben opgeleid en woonachtig zijn in Veghel.  De jury: 'Prestaties van hoge klasse. Veel talenten van eigen bodem die een sterk teamgevoel hebben, teamspirit ten top.'
De andere genomineerden waren Blauw Geel MO-17 meisjesteam en BC67 Badminton U15-2.

Skunk Heren 1 is een hecht team.

20.50:
Sporter van het jaar 2016 in Veghel is: JOOSJE BURG uit Veghel, hockeyster van HC Den Bosch en Jong Oranje.
'De jury omschrijft Joosje als talentvol vol passie en ambitie. Joosje ademt hockey', aldus de wethouder. Joosje staat te boek als een groot talent. Ze speelde eerst in Veghel voor Geel-Zwart maar werd al op jeugdige leeftijd opgepikt door hockeyclub Den Bosch.
De andere genomineerde was Anita Pepers (wandelen)



Joosje in gesprek met presentator Jan-Hein.

'Jonkie' Joosje Burg in actie voor HC Den Bosch.

20.45:
Sporttalent van het jaar is: Guusje Willems (Fik Flak Turnen)
De jury omschrijft Guusje als talentvol en een sportvrouw met passie en ambitie. "Daarbij is Guusje ook zeer betrokken bij de ander, zo haalt ze in haar vrije tijd geld op voor de ziekte MS", valt er te lezen in het juryrapport. Het grote voorbeeld van Guus is Olympisch Kampioen Sanne Wevers.
De andere genomineerde was Maud Beekmans van De Korfrakkers.

20.40:
Terwijl Jan-Hein de avond vakkundig aan elkaar praat, maken de zenuwachtige sporters en het publiek zich op voor de grande finale van de avond. De uitreiking van de verschillende Sport Awards. 

20.30 uur:
Eric Rath, bestuurslid van Sportcollectief Veghel, breekt een lans voor Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Hij duidt het belang van een gezonde kantine en een gezonde broodtrommel.
Veel scholen in Veghel zijn bewust bezig met gezondheid, bewegen en gezonde voeding. Ook de kinderopvang en de supermarkten in Veghel worden geroemd. Eric: "Laten we samen zorgen voor een veilig en gezond sportklimaat."

20.20:
De Korfrakkers (korfbal), Marleen Buitenhuis (schermen), Ann Ketelaars (langlaufen), Kay van Berlo (karten), Peter Mijsberg (atletiek), Marc Vangils (atletiek), Raimon Huggers, Pim v.d. Ven en Dennis van de Meerakker (handboogschieten) zijn gehuldigd op het podium. Ze hebben allemaal een medaille gekregen en een mooie roos.
De boekhouding was niet helemaal op orde, want Guusje Willems (turnen) werd per ongeluk vergeten. Wellicht omdat ze ook genomineerd is als Sporttalent.

Alle kampioenen gezamenlijk poserend voor de foto.

Jan-Hein haalde Guusje snel het podium op. Dit supertalent verdient de aandacht.

19.50:
Jan-Hein heeft een co-presentator weten te strikken: Frank. Hij heeft de lachers meteen op zijn hand. Frank blijft voorlopig op het podium om Jan-Hein te assisteren met tekeningen en rijmpjes. Al sportkampioenen worden door Frank het podium opgeroepen met een ludiek gedichtje. De eerste die het podium mogen betreden zijn, zoals wel vaker tijdens de Sport Awards, zijn de Korfrakkers uit Erp. Een instantie in Veghel en omgeving en in het dameskorfbal in Nederland.
Na de Korfrakkers worden alle kampioen uit Veghel gehuldigd.

De Korfrakkers samen met succestrainer Jacques Kop Jansen. "Het is niet vanzelfsprekend dat wij hier staan", aldus een trotse coach.

Marleen Buitenhuis (schermen)

Ann Ketelaars (langlaufen)

Frank blijft op het podium zitten.

19.41:
Wethouder Coby van der Pas opent de afscheid. Ze is blij met alle verenigingen en de faciliteiten. "We eren vandaag de kampioenen en zetten een aantal sporters extra in de schijnwerpers met een Sport Award", aldus Van der Pas. Ze vertelt dat Meierijstad er voor iedereen is en dus ook op sportgebied. "Jong en oud, met of onder beperking. Meierijstad wil de sport betaalbaar houden. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de talloze vrijwilligers. Zonder hun geen sport in onze gemeente." Luid applaus volgt. 
De wethouder roemt het Omnipark in Erp en het Jongeren op Gezond Gewicht-principe. Daarnaast roept ze verenigingen op om zich in te schrijven voor Veghel op Gympies. Of de Veghel Sport Awards blijven bestaan (of samen gaan met Schijndel en Sint-Oedenrode) laat de wethouder in het midden. 

19.35:
Het publiek bestaat uit een mooie mix tussen jong en oud. Ook de genomineerden zijn van alle leeftijden. De avond wordt geopend met een vertolking van Hallelujah door zangeres Yvon Kanters. Voor de aanwezigen een reden om de telefoon op te bergen en te luisteren naar de muziek. Hier en daar flitsen wat camera's.



De zaal loopt al aardig vol.

19.20 uur:
De Rabobank Theaterzaal van De Blauwe Kei in Veghel loopt inmiddels redelijk vol. Het programma start om 19.30 uur. De presentatie is in handen van Jan-Hein Opheij. 

Controle of het geluid van Jan-Hein het doet. 

19.15 uur:
De organisatie heeft zojuist laten doorschemeren dat twee genomineerden een eervolle vermelding krijgen. Ze worden verrast met een podiumceremonie. 

19.10 uur:
Tijdens het Veghelse sportgala worden alle sportkampioenen van Veghel in het jaar 2016 gehuldigd. De organisatie is in handen van SportCollectief Veghel in samenwerking met de gemeente Veghel. Naast deze feestelijke huldigingen op het podium van het Veghelse theater reikt wethouder van Meierijstad Coby van der Pas de Sport Awards uit. De nominaties zien er als volgt uit:

Categorie Sportstimulering
Anne Donkers (Tennisvereniging De Krekel)
Twan Opheij (Atletiek de Keien)
Hein van Brussel (Kempovereniging Hu Quan)
Theo Goorts (Voetbal RKVV Erp)
Jeanette van der Louw (Hockeyclub Geel- Zwart)
Gert Beuving (Badmintonclub BC` 67)
Toos van den Broek en Henny Mater (L.S.G.V)
Giga Kangeroe Klupdag (De Korfrakkers)

Categorie Sporttalent
Maud Beekmans (De Korfrakkers)
Guusje Willems (Fik Flak Turnen)

Sporter 2016
Anita Pepers (Veghel wandelt)
Joosje Burg (Hockey Den Bosch)

Sportploeg 2016
Volleybal Skunk herenteam (Volleybalbal vereniging Skunk)
Blauw Geel MO-17 meisjesteam (Voetbalvereniging Blauw Geel)
BC67 Badminton U15-2 (Badminton vereniging BC` 67)

Categorie Sporter met een Beperking
Hockeyclub Geel Zwart G hockey (Hockeyclub Geel- Zwart)

Daarnaast is er ook nog een publieksprijs waar de bovengenoemde sporter(s) allemaal voor in aanmerking komen. Het publiek heeft massaal gestemd.

Het Sportgala Veghel neemt dit jaar afscheid van theater De Blauwe Kei.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De winnaars en kampioenen van de Sport Awards Veghel 2016.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant