Foto's: Gerard Beekmans.
Foto's: Gerard Beekmans.

Schoolverlaters strijden om felbegeerde voetbal- en handbaltitel

Sport 709 keer gelezen

VEGHEL | De schoolverlaters (Groep 8) van de Veghelse basisscholen streden afgelopen woensdag op het PWA-Sportpark in Veghel om de titels handbal en voetbal. Ook Keldonk, Boerdonk en Erp waren dit jaar weer van de partij. De overwinning bij het voetballen ging naar 't Ven 3. Bij het handbal trok De Empel uit Erp aan het langste eind. 

"Wat een geweldige samenwerking vind hier altijd weer plaats. Scheidsrechters, vrijwilligers via Blauw Geel en Helios'72 handbal uit Uden die ons hielpen. Ze moeten het allemaal maar willen doen en ook de supporters/klasgenootjes waren massaal uitgerukt. Geweldig", laat sportcoach van Skipov Jan Keurlings weten. 
In de voetbalfinalepoule bleven drie teams over die onderling uit mochten maken wie de grote winnaar werd. Uiteindelijk ging de felbegeerde titel naar 't Ven 3 die (alweer) de wisselbeker mee mocht nemen. De strijd om plek twee en drie werd beslist door penalty's. SBO de Wissel 1 deed dat het beste en werd tweede. De derde plaats was voor Mariaschool (Erp) 2.

Strafworpen
Bij het handbal uiteindelijk vier finalisten: De troostfinale was een Bunders onderonsje tussen de Uilenbrink en 't Heibosch: 5-4 voor de Uilenbrink. Finale was geheel Erps gekleurd: Mariaschool tegen de Empel. Na een bloedstollende finale, 2-2 na de reguliere speeltijd, moesten heel veel strafworpen de beslissing brengen. De Empel deed dat als beste.

Fair Play
De Fair-Play-Bokaal, er was de hele middag gelet op sportief gedrag, ging bij het handbal naar combiteam Petrus&Paulus Eerde/Edith Stein Zijtaart en bij het voetbal naar SBO de Wissel 1.
De organisatie van het geheel was in handen van sportcie basisscholen Veghel. "Voor onze groep 8 leerlingen toch een van de hoogtepunten van het jaar. Het hoort er helemaal bij en is dus voor herhaling vatbaar", liet een van de deelnemende groepen nog weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant