Soukaina (groep 5), Jongerenwerker Lionel Saidjan (op de achtergrond) en Meandro (groep 8).
Soukaina (groep 5), Jongerenwerker Lionel Saidjan (op de achtergrond) en Meandro (groep 8).

Krajicek Playground Veghel-Zuid feestelijk geopend

Sport 1.677 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de officiële opening van de Koningsspelen is vrijdagochtend in Veghel de 115e Krajicek Playground feestelijk geopend. Op deze Krajicek Playground kunnen kinderen onder begeleiding van Krajicek Scholarshippers naar hartenlust met elkaar sporten en spelen. De gemeente Veghel, Stichting Veghel Gezond Sportief en de Krajicek Foundation hebben de handen ineengeslagen om dit mogelijk te maken.


Krajicek Playground Veghel-Zuid is een multifunctionele Krajicek Playground waar kinderen onder andere kunnen basketballen, voetballen en streethockeyen. De Playground is omgeven door een grote natuurspeeltuin. "Krajicek Playground Veghel-Zuid is een aanwinst voor de Krajicek Foundation. De Playground ligt midden in de wijk Veghel-Zuid, naast de gloednieuwe basisschool De Vijfmaster, waar vandaag de vijfde editie van de Koningsspelen officieel is geopend door het Koninklijk Paar. Samen met de Gemeente en onze Krajicek Scholarshippers gaan we ervoor zorgen dat de jeugd uit de buurt op een sociaal veilige manier dicht bij huis kan sporten en spelen", aldus Liesbeth Pruijs, directeur van de Krajicek Foundation.
Berbel van Bree, programmamanager Stichting Veghel Gezond Sportief, vult aan: "Ik ben blij dat Veghel nu ook een Krajicek Playground heeft. Het bieden van kansen om te sporten in de buurt en tegelijkertijd bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van Krajicek Scholarshippers is een win-win situatie."

'Fijn veldje'
Soukaina (groep 5) en Meandro (groep 8) van De Vijfmaster maakten direct gebruik van het nieuwe veldje. "We hebben er al op mogen spelen. Het is echt een fijn veldje", vertelt Soukaina. Daar kan Meandro het alleen maar mee eens zijn. "Het leuk om zo'n veldje bij school te hebben."

Fotografie: Bibi Veth
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant