Afbeelding

Mini-Buffelrun tijdens Spelsportakel

Sport 641 keer gelezen

VEGHEL | Het PWA-Sportpark in Veghel is op vrijdag 9 juni weer het decor voor het Spelsportakel. Een jaarlijks sportief evenement voor leerlingen van groep 7 van alle basisscholen uit Veghel, Zijtaart, Erp, Mariaheide, Eerde, Boerdonk en Keldonk. Dit jaar doen ruim 400 kinderen mee. Zij krijgen een totaal nieuw element voorgeschoteld, namelijk een mini-buffelrun.

De organisatie van de Buffelrun, Rabobank, Veghel Gezond Sportief, de Sportcommissie Basisscholen vinden elkaar in het streven om jeugd in beweging te brengen. Door gesprekken is er enthousiasme ontstaan om een parcours van ongeveer 800 meter neer te leggen met obstakels. De vrijwilligers van de Buffelrun begeleiden per ronde zo'n 100 kinderen door het parcours waarbij niet de snelheid belangrijk is, maar het overwinnen van alle obstakels. Kinderen die enthousiast zijn, ontvangen een vrijkaart voor de Family Color Buffelrun op zaterdag 26 augustus.

Programma
Naast een mini-buffelrun zijn er nog veel andere verenigingen en sportaanbieders die zich inzetten om er een fantastische dag van te maken, namelijk: Volleybalvereniging Skunk, basketbalvereniging Attacus, Fitland, Meliani Fight and Fitness, LACO, TV Frisselstein, Budosportvereniging DeWaKwai, Vakantieboerderij De Leijgraaf, Skate-Away. Scholieren van De Leijgraaf en van het Commanderij College zorgen voor extra begeleiding. Het programma duurt van 9.00 uur tot 14.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant