Afbeelding

Op Zijn Retour rit met start en finish in Zijtaart

Sport 1.716 keer gelezen

ZIJTAART | De Veghelse Wielerclub Op Zijn Retour organiseert op zondag 9 juli een retro toertocht voor liefhebbers van stalen racefietsen van toen met start en finish in Zijtaart. Iedereen met een racefiets van vóór 1986 kan hieraan deelnemen. Het dragen van een valhelm is verplicht, een ouderwetse worstenhelm is ook toegestaan.

Er worden twee rondes van ongeveer 30 kilometer gereden. De route is geheel voorzien van pijlen, zodat je als deelnemer in je eigen tempo de route kunt rijden. Aansluiten bij de groep kan ook, de gemiddelde snelheid hiervan ligt rond de 24 kilometer per uur. Leden van Wielerclub Op Zijn Retour kunnen gratis deelnemen, niet-leden zijn bij deze rit ook van harte welkom. Zij betalen vijf euro inschrijfgeld.
Naast een herinnering voor iedere deelnemer, zijn er drie bekers voor de raarste, mooiste en opvallendste deelnemer dan wel fiets.
Inschrijven tussen 09.15 uur en 09.45 uur bij Café Zaal Kleijngeld in Zijtaart. Vertrek van de eerste ronde is gepland om 10.00 uur.



Voorzitter Hans van Eck uit Veghel in een shirt uit 1980.

Retrorenners
Wielerclub Op Zijn Retour is opgericht in 2015 en is de eerste retro wielerclub van Nederland. Dit jaar organiseert de club zeven ritten, waarvan zes op de weg en één retro veldrit. De retrorenners zijn te herkennen aan hun oude stalen racefiets met schakeling op de schuine buis, toeclips met riempjes aan de trappers, remkabels boven het stuur, kleding van voor 1985 (doorgaans wollen of katoenen shirts) en een worstenhelm bestaande uit vijf lederen banden (worsten).
Voor meer informatie neem contact op met Wielerclub Op Zijn Retour. De voorzitter Hans van Eck is te bereiken via: 0413-343636 of info@opzijnretour.nl. Meer info op: www.opzijnretour.nl.

Hennie van Zandbeek oud-amateur wielrenner uit Heeswijk-Dinther.
Oudste lid Harry Dijk uit Vianen, 83 jaar.
Voorzitter Hans van Eck uit Veghel in een shirt uit 1980.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant