De spectaculaire glijbaan van de Buffelrun.
De spectaculaire glijbaan van de Buffelrun.

Spektakel en gezelligheid met Boerdonkse Buffelrun

Sport 1.085 keer gelezen

BOERDONK | Het dorpsfeest van Boerdonk zit er weer op. De Buffelrun was weer een groot geest en het weer was uitstekend. Het grootste outdoor evenement van Meijerijstad.

Ruim 2600 deelnemers hebben op zaterdag en zondag genoten van de (Familie Color) Buffelrun. Op zaterdag was het buffelen voor de kinderen tot 16 en hun ouders. Ruim 4 km parcours met alles erop en eraan. Het begon al bij de start. Het fitnessteam van Fitness Center Laarbeek zweepte de deelnemers zo op dat de adrenaline er bijna uitspoot. En toen het hek open ging zagen ze een grote muur van containers waar ze overheen moesten, vervolgens door de modderpoel en dan de ijsbak.

Mooie omgeving
Tijdens De Bufferun was het genieten van de mooie loopomgeving in Leek en was elke 400 meter een hindernis te vinden. De hindernissen uit rivier de Aa waren overgeplaatst naar de Boerdonkse Aa.

Spektakel
De afsluiter van de Buffelrun was de spectaculaire glijbaan. Voor sommigen iets te spectaculair, gelukkig konden zij dan nog over het luchtkussen. Voor anderen was het juist een enorme teleurstelling dat ze niet over de glijbaan mochten omdat ze kleiner dan 1.40 meter zijn en niet over de glijbaan mochten.

Finish
Wanneer de finishvlag bereikt werd en iedereen een medaille kreeg, was alle leed vergeten en stond iedereen lachend op de foto. Op het Horecaplein werd met friet en een drankje de run nog eens geëvalueerd. Het bleef nog lang druk en gezellig in Boerdonk.

Nog groter
Op zondag waren er geen 1000, maar ruim 1650 deelnemers naar Boerdonk gekomen. Op zondag werd er geen 4, maar 6 of 12 kilometer gelopen met als tweede hoogtepunt in het parcours de zandbult aan de Akkerweg. Ook na deze dag buffelen in Boerdonk werd er nog gezellig nagepraat op een steeds drukker wordend horecaplein. Op dit plein werd de hele dag muziek gemaakt hing volgens bezoekers een ''enorm gezellige sfeer''. De organisatoren werden overladen met complimenten. Met trots kijken zij dan ook terug op het evenement.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant