Toon en Luus Goorts.
Toon en Luus Goorts.

Clubicoon RKVV Erp Toon Goorts overleden

Sport 2.933 keer gelezen

ERP | Toon Goorts is op maandag 11 september overleden. Het ere-lid van de Erpse voetbalvereniging was al sinds 1950 lid. Toon is 77 jaar geworden.

Toon was een telg uit de voetbalfamilie Goorts. Geboren en getogen naast het voetbalveld, maar veelal te vinden op het voetbalveld. Hij was een voetballer met meer dan gemiddelde kwaliteiten. Een venijnige spits. Kort van stuk, maar hij kon koppen als de besten. Verschalkte met zijn hoofd menig doelman en droeg daarmee bij aan de kampioenschappen van Erp.

Kantine
Na zijn voetbalcarrière werd Toon samen met zijn echtgenote Luus de eerste beheerder van de nieuwe kantine. 36 jaar lang runden zij de voetbalkantine van RKVV Erp. Bij menige verbouwing en jubileum waren Toon en Luus betrokken. Altijd met veel plezier en als doel het beste voor de Erpse voetbalvereniging. Veel spelers bleven speciaal tot sluitingstijd hangen in de kantine. Wachtend op de kreet 'de laatste van het huis, we gaan sluiten'.

'Maandagmorgenploeg' 
Ook nadat het beheer van de kantine was overgedragen bleef Toon betrokken bij het wel en wee van de vereniging. De 'maandagmorgenploeg' was een vast begin van de week. Als vaste bestuurder van de schrobmachine werd iedere maandagochtend de kantine weer schoongeveegd. Daarnaast was hij een vaste toeschouwer bij Erp 1 en andere teams. Ook stond Toon trouw op zaterdag langs de lijn bij wedstrijden van zijn kleinkinderen.

Koninklijke onderscheiding
Voor de vele verdiensten van de vereniging werd Toon samen met Luus benoemd tot ere-lid, ontvingen een Koninklijke onderscheiding, KNVB-speld en werden bij het beëindigen van het clubhuisbeheer uitgeroepen tot sportvrijwilliger van de gemeente Veghel. Onuitwisbaar is de herinnering in de vorm van het 'Toon en Luus-pleintje' binnen de voetbalvereniging. Herinneringen die bij het overlijden van Toon een speciaal karakter krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant