(Foto: Peter Kuijpers)

5H: Periodetitel voor SCMH, Hans Adam scoort er zes tegen Ruwaard

Voetbal 307 keer gelezen

SCMH is de trotse winnaar van de eerste periode in de vijfde klasse H. De mannen van trainer Ger Romeijnders wonnen met 2-0 van Ravenstein en konden een feestje gaan vieren. De grootste uitslag viel in Odiliapeel. De thuisploeg won met maar liefst 8-0 van rode lantaarndrager sv Ruwaard.

SCMH deed goede zaken in de topper tegen Ravenstein: 2-0. De thuisploeg was de eerste helft de betere ploeg, de tweede helft was voor Ravenstein. Na de 1-0 in de 22ste minuut door Koen Verhagen tekende na 70 minuten Lars Lenting voor de gelijkmaker. "Helaas werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. Erg discutabel, aangezien er niet gevlagd werd", aldus Ravenstein-trainer Lars van Kan. Twee minuten voor tijd viel uit de counter de 2-0. SCMH vierde na afloop de eerste periode. SCMH-trainer Ger Romeijnders: "Omdat het met rust slechts 1-0 stond, wisten we dat we het moeilijk gingen krijgen. De angst sloop er ook in. Uiteindelijk winnen we en dat is knap met onze jonge groep."

Driepunter MOSA'14
MOSA'14 klopte De Willy's met 2-1. Al na drie minuten schoot Rens van den Heuvel na een goede voorzet de Oijenaren op 1-0. Dit was tevens de ruststand. In de 70ste minuut leverde het schot van Vince van Uden de 2-0 op. Na de late 2-1 van Niek van de Steeg werd het nog spannend, maar dichterbij kwam De Willy's niet.

Sportieve revanche OKSV
OKSV heeft na de 3-2 nederlaag tegen VCO van vorige week vandaag sportieve revanche genomen. SBV werd met 3-0 aan de kant gezet. Rick Reijs scoorde drie keer. "Terecht op basis van de eerste helft. In de tweede helft mist SBV twee kansen", aldus OKSV-trainer Peter van Orsouw. SBV-trainer Eric van Vugt zag voor rust te weinig strijd en geen inzet en vond dat zijn ploeg twee doelpunten cadeau gaf. "Na rust 80 procent balbezit voor ons zonder veel te creëren. De 3-0 was een lachertje. Een perfecte sliding op een doorgebroken speler, maar de scheidsrechter fluit. Uiteindelijk geeft hij ook 'slechts' geel. Op basis van de eerste helft terecht verloren."

VCO onderuit tegen Ulysses
De 4-2 overwinning op VCO was volgens Ulysses-trainer Sander Janssen terecht. Voor rust stond het 3-1 voor de Megenaren. Tom Driessen en Yunusa Jarju zorgden voor de snelle 2-0, waarna de 2-1 viel van Bas Raaijmakers en Bernd van de Camp de ruststand bepaalde op 3-1. VCO kwam terug in de wedstrijd tot 3-2 via Daan Schel, maar het slotakkoord was opnieuw voor Bernd van de Camp. Janssen: "De overwinning had hoger uit kunnen vallen. Het was lastig voetballen tegen VCO." De wedstrijd werd in 't Oventje gespeeld omdat er een nieuw veld wordt aangelegd in Megen. De wedstrijd stond onder leiding van Stef Ottens, die aan de bak moest omdat er geen scheidsrechter kwam opdagen.

Odiliapeel haalt uit tegen Ruwaard
Het arme sv Ruwaard had niets in te brengen tegen Odiliapeel. De nog puntloze hekkensluiter stond met rust al met 6-0 achter. Luuk van de Pol zorgde voor 1-0, Hans Adam voor de volgende vijf doelpunten. In de tweede helft breidde Odiliapeel de stand uit naar 8-0. Roy van Lankveld maakte de 7-0, Adam prikte er ook nog eentje in.

Gelijkspel in Velp
GVV'57-trainer Bob Gremmen was na afloop van het duel met SCV'58 (2-2) teleurgesteld. "We hebben twee punten weggegeven. Na de 0-2 vergeten we de 0-3 te maken. Na het gelijkspel hadden we zelfs nog kunnen verliezen." Bij de formatie uit Grave kwamen Frank Albers en Lamin Barrow tot scoren, Sjoerd Oomen en Jannes Raaijmakers waren trefzeker namens de thuisploeg. Volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen was het een meer spannende dan goede wedstrijd. "Op karakter hebben we een punt gehaald. Ik ben tevreden dat we nu de achterstand hebben kunnen omdraaien. Hopelijk is dit de ommekeer in positieve zin."

Nipte winst FC De Rakt
FC De Rakt blijft het bovenin goed doen. Gassel werd met 1-0 aan de kant gezet en daardoor blijven de Udenaren in het spoor van koploper SCMH. De enige goal van de wedstrijd vlak voor rust werd gemaakt door Niall McColm. Beide ploegen kregen in de wedstrijd flinke kansen, maar het bleef bij één doelpunt.