5H: Odiliapeel wint en klimt naar tweede plek

Voetbal 187 keer gelezen

OVERLANGEL | Met een verdiende overwinning op OKSV is Odiliapeel geklommen naar de tweede plek in de vijfde klasse H.

De gasten begonnen sterk aan het duel en kregen de eerste kansen. Het vizier stond echter (nog) niet op scherp. OKSV hanteerde in het begin wat meer de lange bal, maar kreeg wel een aantal kansen voor het doel van keeper Claassen. Toen OKSV beter werd, en ook grote kansen kreeg sloegen de gasten toe. Luuk van de Pol ging vanaf links door en gaf een goede voorzet op Stan van den Berg. Deze schoot de bal diagonaal in de verre onhoudbaar binnen: 0-1. Op slag van rust leek de gelijkmaker te vallen maar Claassen redde met een zweefduik. Na de theepauze scoorde Van de Pol al vlug de 0-2 en leek de wedstrijd beslist. Leek, want even later viel de aansluitingstreffer maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een duwfout. In de 75te minuut scoorde Bas van den Brand uit een knappe vrije trap de 0-3 en was het duel definitief beslist. Een paar minuten voor tijd scoorde invaller Rick van Leeuwen zelfs de 0-4 na goed voorbereidend werk van Van den Berg. De achterstand op koploper SCMH uit Mariaheide bedraagt nu nog vier punten. Volgens OKSV-trainer Peter van Orsouw was Odiliapeel de terechte winnaar op basis van wilskracht en de kansen in de tweede helft. "Voor de rust kregen we drie opgelegde kansen en een geweldige kopkans en Odiliapeel kreeg één open kans. De keeper pakte geweldige ballen. Odiliapeel durfde meer dan ons en voetbalde beter, maar de beste kansen waren voor ons. De tweede helft begon Odiliapeel weer feller en ze kregen kansen. Wij waren te slap in de duels. In de tweede helft scoorden ze drie keer, terwijl wij zeker een goaltje of twee hadden verdiend."