Doelman Yorrit Kanters blijft bij JVC Cuijk.
Doelman Yorrit Kanters blijft bij JVC Cuijk.

Ook 'eigen' doelman Yorrit Kanters blijft JVC Cuijk trouw

Voetbal 763 keer gelezen

CUIJK | Yorrit Kanters is ook volgend seizoen te bewonderen onder de lat bij JVC Cuijk. De jonge doelman veroverde dit seizoen een basisplaats bij de Derde Divisieclub waar hij ook een deel van zijn opleiding genoot. Kanters heeft zijn contract met één seizoen verlengd.

"Wij zijn blij om te kunnen melden dat opnieuw één van de zeer talentvolle spelers uit de jeugdopleiding zijn verblijf in de selectie van het eerste elftal verlengd heeft. Dit is geheel in lijn met de aan het begin van vorig seizoen ingeslagen weg, namelijk dat JVC Cuijk zo hoog mogelijk wil voetballen met een herkenbaar elftal voor leden, supporters en sponsoren. Herkenbaar betekent spelers die afkomstig zijn uit de club, dan wel spelers afkomstig uit de directe regio en die passen binnen de club cultuur. Hiermee wordt de brug geslagen tussen onze succesvolle jeugdopleiding en het eerste elftal wat op hoog amateurniveau acteert", aldus het bestuur.

Yorrit Kanters
Kanters is geboren in Canada als kind van een Nederlandse vader en Belgische moeder en al op zevenjarige leeftijd teruggekeerd naar Haps in Nederland. Bij de Hapse Boys viel hij al snel op bij de scouts in de regio, waaronder die van JVC Cuijk. In de C-jeugd begon Yorrit bij JVC Cuijk en werd hij als onderdeel van een zeer succesvolle lichting kampioen onder leiding van trainer Dennis Koenders. Hij werd gescout door NEC, waar hij een aantal jaren als zeer talentvolle doelman te boek stond en zelfs het Nederlands Elftal haalde. Hij keerde als eerstejaars A-junior terug bij JVC Cuijk en ging al snel bij de selectie van het eerste elftal meetrainen en ook wedstrijden spelen. In dit seizoen (eerste jaar als senior) pakte hij zijn kans op het moment dat Bart Tinus geblesseerd raakte. Sindsdien staat Kanters onder de lat en maakt hij een zeer goede indruk. 
JVC Cuijk is nu druk bezig om zijn selectie voor het komend seizoen vorm te geven en er zal snel meer duidelijkheid zijn over de invulling daarvan. Eerder vandaag werd ook bekend dat aanvaller Jordie van der Laan terugkeert bij de Cuijkse formatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant