Ymanuel Hurkmans kopt (Foto's Gerard Beekmans)

Blauw Geel opent 2017 met 1-3 winst bij Groene Ster

Voetbal 1.046 keer gelezen

HEERLEN – Op een goed bespeelbare kunstgrasmat van Sportpark Pronsenbroek werd het een 1-3 zege voor Blauw Geel'38. Groene Ster kwam al na twee minuten op voorsprong, maar Joey Hellstern trok de zaak nog voor rust weer gelijk. Hellstern schoot de Veghelaren na rust op voorsprong waar Alexander Mols in de slotfase de 1-3 einstand bepaalde. Een verdiende zege van de koploper die de wedstrijd geruime tijd dicteerde maar soms vergat te scoren.

Weinig veranderingen in het team van Blauw Geel'38 waar iedereen fit is. Slechts twee oefenwedstrijden had trainer Niels van Casteren tot zijn beschikking. Thuis werd er geoefend tegen Woezik en een week later uit bij UDI'19. De laatste drie thuiswedstrijden tegen Chevrémont, IFC en Quick werden door Groene Ster in winst omgezet. Dus enige gereserveerdheid was zeker op zijn plaats voor de bezoekende Veghelaren.  Dat leek al snel waarheid te worden nadat een aanval over links aan de tweede paal teruggelegd kon worden op de vrijstaande Geurts die zijn team in de tweede minuut op voorsprong schoot.

Doelpunt
Blauw Geel'38 werd sterker dat zag ook trainer Niels van Casteren: "We tikten Groene ster helemaal zoek. Dat gaf ook Ed Hendriks, trainer van Groene Ster, toe. Jammer dat we niet meer wisten te scoren in die fase terwijl we zo fantastisch speelden." Alexander Mols leek de gelijkmaker te scoren, maar om onbekende redenen ging het doelpunt niet door. Joey Hellstern deed dat wel en kopte kort hierna de bal uit een voorzet van Danny Verbakel, die de lat raakte, binnen: 1-1. Diverse kansen kregen de Veghelaren waaronder Sander Egmond die twee maal had moeten scoren, maar dat helaas voor de Veghelaren achterwege liet.

Onrustig
Van Casteren liet zijn team na rust ongewijzigd en het begin was opnieuw booming. Al na twee minuten passeerde Mols zijn directe tegenstander en gaf Hellstern een niet te missen kans die hem vervolgens zijn tweede en in totaal achtste competitietreffer opleverde. Ymanuel Hurkmans en Mols kwamen beiden alleen voor de Groene Ster doelman, maar vergaten te scoren. Groene Ster ging alles of niets spelen en nam alle risico's. Van Casteren: "We konden in die fase dat hun zo drukte maar moeilijk de bal vasthouden. Het werd erg onrustig. Hun konden niet echt en wij deden het niet goed in balbezit. Dat duurde tot de laatste seconden van de wedstrijd. Toen echter scoorde Mols na een fraaie bal van Sander Egmond en was het over." Een 1-3 zege voor de Veghelaren die beter waren, maar vergaten dit te laten renderen in een grotere uitslag.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Ymanuel Hurkmans (80. Mark Westerlaken), Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten van Vessem, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Danny Verbakel (65. Emiel van der Sanden), Joey Hellsteren (70. Stefano Verburg), Alexander Mols.