Danny Verbakel kopt, maar een treffer zou  het niet worden. (Foto's Peter Kuijpers)
Danny Verbakel kopt, maar een treffer zou het niet worden. (Foto's Peter Kuijpers)

Blauw Geel'38 mist scherpte tegen DHC en verliest

Voetbal 957 keer gelezen

VEGHEL – Koploper Blauw Geel'38 verloor onverwachts thuis met 0-2 van DHC. De ploeg uit Delft kroop een paar maal door bekende oog, maar hield het straatje schoon. Een uitval over rechts bracht in een kwartier voor tijd de 0-1 door Anthony Piqué. Alexander Mols miste oog in oog met doelman Mark Smith, invaller Killian van Mill (17) deed het beter en bepaalde de eindstand op 0-2. Gelukkig voor de Veghelaren verloor concurrent Nuenen ook, maar het kon de lach op de Veghelse gezichten niet meer terugbrengen.

Door: Peter Kuijpers

Het Delftse DHC kwam zonder Romano Denneboom die overzees verbleef met de oud-internationals. Nam niet weg dat trainer Rob de Lange een goed team plaatste aan de aftrap in Veghel. In ieder geval met twee uitstekende flankverdedigers met Anthony Piqué op rechts en Dominique Ahanhanzo op links. Niels van Casteren begon met de opstelling van Chevremont vorige week na rust met Ymanuel Hurkmans centraal en Stefano Verburg als rechtsback. Desley Schilders zal wellicht zijn rentree maken tegen O.S.S.20 op 4 maart.


Massaal
De eerste kans van de wedstrijd was voor Joey Emmerink. De mee opgekomen centrale verdediger strandde vrij voor doel op Blauw Geel'38 keeper Brahim Zaari. Blauw Geel'38 nam het initiatief en gaf dat gedurende de hele eerste helft niet af. Het viel massaal aan, maar de steeds weer terugplooiende Delftse defensie bleek achttien karaats en super scherp. Mols en Egmond kwamen vrij voor het DHC doel, maar Mols vergat Egmond die er beter voorstond en schoot zelf, wellicht het instinkt van een spits, maar de bal ging naast. Blauw Geel'38 kwam met regelmaat tot in de DHC zestien, maar doelpunten vielen er niet.



Sten van Vessem trapt weg

Delftse lat
Na rust liep Joey Hellstern al vroeg warm en kwam in de 55e minuut in het team voor Emiel van der Sanden. Kort hier na plaatste Danny Verbakel een strakke voorzet die voor het doel langs ging en door iedereen werd gemist. Egmond had kort hiervoor de Delftse lat al geteisterd, maar treffers bleven uit. DHC stelde zich wat hoger op en Blauw Geel'38 had hier amper een antwoord op. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten op 0-1. De gelanceerde flankverdediger Piqué kwam schuin de zestien binnen en liet Zaari kansloos 0-1. Van Casteren antwoordde door Guler naar de kant te halen en Trésor Shema te brengen. Shema bracht wel direct spektakel, maar doelpunten bleven uit. Scheidsrechter Schul ging wat zeikeriger fluiten en het minste of geringste contact was een onderbreking in de wedstrijd waar de snelheid verdween. Mols kreeg nog de beste kans. Schuin vrij voor Smith ging de bal via de schoen van de DHC doelman over. De eerste thuisnederlaag dit seizoen tekende zich meer en meer af. Invaller Killian van Mil (17!) bepaalde met zijn treffer de eindstand op 0-2.



Joey Hellstern kopt in, maar ook die inzet werd geen doelpunt (Foto's Peter Kuijpers)

Flankverdedigers
Records zijn er om gebroken te worden. Dat gebeurde ook in Veghel vanmiddag. De laatste thuisnederlaag was in maart 2016 nadat Blauw Geel'38 met 1-2 van Halsteren verloor. DHC had lak aan de 'thuisreputatie' van Blauw Geel'38 en nam slim drie punten mee de bus in. Niet eens gestolen zeker niet. Een prima voetballend team met een paar heerlijke flankverdedigers. Blauw Geel'38 kan twee weken nadenken over de nederlaag en hoe nu verder. Op 4 maart komt O.S.S.'20 naar Veghel.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Stefano Verburg, Ymanuel Hurkmans, Martijn van Loon, Sten van Vessem, Mustafa Guler (76. Trésor Shema), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Alexander Mols, Emiel van der Sanden(55. Joey Hellstern) Danny Verbakel.

Uitslagen Hoofdklasse B:
Quick-DESO 2-1
Vlissingen-EHC 1-1
IFC-Halsteren 4-2
Blauw Geel'38-DHC 0-2
DOSKO-Gestel 3-1
RKSV Nuenen-Chevremont 1-4
O.S.S.'20-Gemert 1-1
Groene Ster-RKAVV 1-1

Stand Hoofdklasse B:
1.Blauw Geel'38/Jumbo 20-46
2.RKSV Nuenen 19-35
3.Quick 20-35
4.Vlissingen 21-33
5.Gemert 20-31
6.DHC 19-27
7.IFC 20-27
8.Gestel 20-27
9.EHC/Heuts 20-26
10.O.S.S.'2017-23
11.Halsteren 18-23
12.DESO 19-23
13.Chevremont 20-22
14.DOSKO 21-21
15.RKAVV 19-16
16.Groene Ster 19-15

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant