Olympia'18 boekte een belangrijke overwinning op RESIA'42. (foto: Bas Delhij)

4F: Duur verlies DSV, Olympia'18 en Montagards tonen karakter

Voetbal 280 keer gelezen

LEUNEN/BOXMEER | DSV heeft in de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse F een dure nederlaag geleden. Laagvlieger Leunen was op eigen veld met 1-0 te sterk voor de formatie van coach Steef Peters. Olympia'18 boekte op karakter een overwinning op RESIA'42 en hervindt de aansluiting met de subtop. Montagnards knokte zich naar een verdienstelijk punt op bezoek bij DEV in Arcen.

Sjoerd van de Winkel was in Leunen matchwinnaar. Op aangeven van Gijs Mooren tekende hij na een half uur voor de enige goal. DSV -vorige week nog met 8-2 te sterk voor EWC'46- zag Ysselsteyn drie punten uitlopen (0-3 bij Meterik) en Oostrum drie punten inlopen door een 3-1 zege tegen EWC'46.
Olympia'18 pakte drie punten door op eigen veld RESIA'42 te verslaan. De mannen van coach Michel Kuijpers deden dat bijna een uur lang met tien man na een rode kaart voor Bas Janssen, die een doorgebroken speler neerhaalde. Op dat moment leidde Olympia al met 1-0 door een doelpunt van Okki van Dalen. Direct na de thee verdubbelde Danny van Vlissen -vanuit buitenspelpositie- de marge, maar na 70 minuten spelen kwam de gastclub uit Wellerlooi terug in de wedstrijd via Martijn Derks. RESIA kreeg de ideale kans op 2-2, maar de gasten schoten een penalty over. Bastiaan Görts tekende tien minuten voor tijd voor de 3-1 eindstand.

Montagnards toont veerkracht
Montagnards leek op bezoek bij DEV Arcen opnieuw tegen een nederlaag aan te lopen. Tegen één van de directe concurrenten om degradatie naar de vijfde klasse keken de Bergenaren bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Montagnards rechtte tijdig de rug en kwam door goals van Rik Verhoeven en Rik Ebus terug tot 2-2. Door dat gelijkspel handhaaft hekkensluiter Montagnards het verschil met DEV en SVEB tot twee punten.