Boekel Sport won met zevenklapper van Den Dungen (foto John van Deursen)

3D: Margriet verslikt zich Handel, Boekel Sport wint met zevenklapper

Voetbal 1.032 keer gelezen

Alle wedstrijden gingen door vanmiddag. Boekel Sport had de hoogste score door met een zevenklapper langs het bezoekende Den Dungen te denderen. Nooit Gedacht won ondanks dat trainer Wolf Wannet nogal wat mensen moest missen vanmiddag op de Biescamp. Henry van Wanrooy deed wat hij had voorspeld door het Margriet lastig te maken. De laatste twee treffers vielen in de 96e en 100e minuut van de wedstrijd.

Margriet kreeg het bezoekende Handel niet op de knieën. Het leek voortvarend te gaan nadat Rick van Rodijnen zijn basisplaats gestalte gaf en Margriet op 1-0 schoot. De Ossenaren hadden veel balbezit en kregen kansen, maar de ruststand bleef 1-0 in Oss voordeel. Na rust kwamen de bezoekers uit Handel in de 65e minuut gelijk. Veel Osse getrouwen en spelers schreeuwde om het doelpunt te annuleren omdat de maker Rob Manders Martijn Kuijpers naar de grond zou hebben getrokken. Trainer Henry van Wanrooy van Handel: "Het was een overtreding waar je voor kan fluiten, maar als je hem door laat gaan doe je het als scheidsrechter ook niet echt fout. Dat gebeurde niet en dat was dan in ons voordeel." De wedstrijd ging nu snel op en neer. Scheidsrechter Van de Rijt had er zin in en liet lekker doorgaan. Arian Meeuwsen, trainer van Margriet: "Ik begreep echt niet waarom hij zo lang liet doorspelen. Er was amper oponthoud geweest." In de 96e minuut leek het noodlot zich te voltrekken voor Margriet nadat supersub Ruud Kruijs na een hoekschop 1-2 scoorde. De gerechtigheid voor Margriet kwam in de 100e minuut. Joey Schuurmans plaatste een vrije trap vlijmscherp voor het Handelse doel en werd in een scrimmage in eigen doel gekopt. Volgens Meeuwsen was de bal van Schuurmans er sowieso ingegaan.

Nulandia – Volkel 0-1
Volkel begon in Nuland zonder de geblesseerd Rens van Lanen. Koen Hoefnagel kwam in de basis ten faveure van Rik Verwijst. De eerste helft begon rommelig. In de 9e minuut haalde Dennis vd Burgt knap de achterlijn en de inzet van Tony van den Berg ging net over het Nulandse doel. Vlak daarna ging een schot van Rick Kosten net voorlangs bij keeper Tom Jacobs. In de 17e minuut had de bal zo maar op de stip gekund, toen een Nulandse speler gevloerd leek te worden in het Volkelse strafschopgebied. Na rust bleef Roy van Hintum in de kleedkamer achter en kwam Rik Verwijst. In de 66e minuut kwam dan toch de bekroning voor Rik Verwijst die zich knap vrij speelde en met een bekeken schuiver de bal in het Nulandse doel schoot 0-1. Nulandia ging één-op-één spelen met alle risico's van dien maar mede dankzij keeper Tom Jacobs bleef het bij het kleine verschil wat wel drie punten opleverde.

Venhorst - DSC (Foto Eric Elbers)

Venhorst – DSC 0-2
Het zit de Venhorsters nog niet mee. Vanmiddag werd het team van trainer Willem van der Burgt op de vierde nederlaag op rij getrakteerd. DSC kwam in de 41e minuut op voorsprong vanaf elf meter nadat een Kerkdrielse speler werd gehaakt binnen de zestien. Na rust bracht Van der Burgt Thijs van Sleeuwen die een halve wedstrijd van zijn behandelaars mocht spelen. Dat scheelde de bekende slok op de nog bekendere borrel. Van Sleeuwen was er een paar maal dichtbij, maar scoorde niet. Een kwartier voor tijd viel de beslissen nadat DSC er 0-2 van maakte.

Berghem Sport – FC Uden 2-0
De twee enige treffers van de wedstrijd vielen binnen tien minuten. Na vijf minuten was het al raak. Uit een corner kwam de bal bij Jacky van Deutekom die met links scoorde. Vijf minuten later bracht Jordy van Buul de bal op en gaf breed op de meelopende Donny van Herpen. Die moet je zulke kansen niet geven en scoorde prompt. De wedstrijd was gespeeld met nog een super redding van FC Uden-doelman Roel Kuilder. De stand bleef zoals hij na tien minuten al was: 2-0.

Nooit Gedacht – Sint Michgielsgestel 2-0
Trainer Wolf Wannet had behoorlijk wat personele problemen in zijn team. Paul Beekmans en Frank van Herpen bleven aan de kant en in de warming-up kwam daar John Pennings nog eens bij. De thuisploeg kwam in de 25e minuut op voorsprong. Bob van Iersel mocht scoren op aangeven van Ramond van den Elzen. In de eerste minuut na rust werd het 2-0. Aan het einde van een fraaie aanval gaf opnieuw Van den Elzen voor en mocht Michael van den Heuvel afdrukken naar 2-0. Wannet: "Het werd wat slordiger nadien. Toch moet ik mijn team een groot compliment maken. Vooral de invallers die het mij steeds moeilijker maken in mijn keuzes. Het is het rendement dat we ze altijd volledig bij het team betrokken hebben", aldus een tevreden trainer.

Berghemse vreugde (Foto Jo van Herpen)

Avanti'31 – DAW 2-4
De twee teams gaven elkaar aanvankelijk weinig toe. In de 7e minuut kwamen de gasten op 0-1 door een treffer van Mark Megens. Te weinig druk op de bal gaf Avanti'31 de mogelijkheid om via Sam Habraken met een afstandsschot gelijk te komen. Avanti'31 rook meer en bepaalde de ruststand op 2-1 door een treffer van Koen van Engeland die na een afgeketste bal op Bas van der Ven wist te scoren. Na rust ging het alsnog gelijk op met een hardwerkend Avanti'31. Toch werd het 2-2 nadat Rik Willems zijn corner bij Marc van Heesch bracht die scoorde. De voorsprong kwam via Mike van de Ven die in tweede instantie DAW op voorsprong schoot. Avanti'31 deed wat het kon, maar moest toch lijdzaam toezien dat DAW via een vrije trap van Van Heesch in de slotseconden (95e minuut) de eindstand op 2-4 bracht. Trainer Rob van der Ven: "Veel kracht en strijd. Drie blessures bij ons in de eerste helft. Na rust karakter getoond." Trainer Ronny Everaerts: "Ik kan mijn alleen maar een compliment maken voor de strijd die er nu wel was en ik vorige week miste. Wel veel kaarten die erg snel werden getrokken. Niet in de geest van de wedstrijd."

Avanti'31 - DAW (Foto Ingrid Willems)

Boekel Sport – Den Dungen 7-0
Voor de bezoekers werd het spitsroede lopen. De Boekelaren waren oppermachtig en scoorden naar hartenlust. Tim Schuijers was met vier treffers succesvol waarna Niek Schuijers, Jelle Bouwman, en Tijn van Lankveld ook nog de bekende duit in het zakje deden. Mooie zege goed voor het doelsaldo.

We danken al onze fotografen: Ingrid Willems, Jo van Herpen, John van Deursen, Eric Elbers en Ad Megens