Volkel wint knap bij DAW met 1-2 (Foto's Ingrid Willems)

Berghem Sport wint van Margriet en verliest Dave Eveleens, rood voor keeper Roel Kuilder van FC Uden

Voetbal 815 keer gelezen

Het was het weekend van de zware blessures. Bij Avanti'31 brak Geert van Heeswijk zijn oogkas en vermoedelijk ook zijn jukbeen. Dave Eveleens liet ons weten dat hij hij sleutelbeen heeft gebroken en voor hem het seizoen een heel eind voorbij is. Volkel won knap bij DAW dat de gelijkmaker in de slotfase zag afgekeurd wegens buitenspel.

Veel toeschouwers op De Koppelsteeg in Berghem waar Margriet verzuimde de wedstrijd al na 45 minuten te beslissen. Kans op kans gingen teloor tot ontsteltenis van de vele Margrieters die afgereisd waren naar Berghem. Luuk Haas opende in de 25e minuut naar 0-1 wat in die fase een magere afspiegeling was. Geheel tegen de verhouding in kwamen de gastheren door Bram Kappen gelijk uit een scrimmage. Na rust begon Margriet sterk en kwam via Rick van Rodijnen terug aan de leiding: 1-2. Margriet bleef aanvallen, maar Stef van de Broek van Berghem Sport had Margriet spits Joey Schuurmans behoorlijk in de tang. Donny van Herpen had al zijn kruit bewaard van zondag in Handel en vuurde in de 70e minuut kogel hard de gelijkmaker achter Dennis van Ballegooij. Wellicht getriggerd door het filmpje wat deze week verscheen op deze site met de keeper van Margriet. Nog geen vijf minuten later kwamen de gastheren op voorsprong en tekende Kaan Civek (zie filmpje) met een vrije trap van zeker 30 meter voor de winnende. Scheidsrechter Straatman uit Uden had maar liefst 15 minuten extra speeltijd op zijn Swatch, maar gescoord werd er niet meer.

Nulandia – Nooit Gedacht 1-1
Te weinig vond coach Wolf Wannet van Nooit Gedacht het puntje wat zijn team behaalde bij Nulandia. Wannet: "Die gasten staan op een dertiende plek. Daar moet je van winnen. Dit van ons is te weinig  en dat is jammer." Nooit Gedacht liet via Frank van Herpen al na een paar minuten dé kans liggen op 0-1 door een strafschop via de lat over te schieten. De ruststand op Duin en Dael was dan ook 0-0. Meteen na rust scoorde Nooit Gedacht. Een terug kopbal van Paul Beekmans werd door Ken Bissels snoeihard binnen geschoten: 0-1. De wedstrijd werd rommeliger met wél veel strijd. Bob van Iersel liet de 0-2 liggen en dat deed Geert Korsten niet. De Nulandia spits mocht tien minuten voor tijd aanleggen op elf meter en bracht zijn team langs de bezoekers uit Geffen.

DAW – Volkel 1-2
De wedstrijd kende voor rust al vele wissels. DAW trainer Rob van  der Ven moest twee spelers wisselen. Tom van Dalen, trainer van Volkel, moest aanvoerder Ruud Verstegen naar de kant halen met een stevige blessure. Verstegen werd vervangen door Koen Hoefnagel. Volkel bleef slim voetballen. Teun Pennings stuurde Dennis van de Burgt diep die ook resoluut scoorde 0-1. Na rust ging DAW va bank spelen wat resulteerde in de gelijkmaker van Bas van der Ven: 1-1. Volkel bewaarde de kalmte en bleef rustig voetballen. Rens van Lanen passeerde twee tegenstanders en gaf Van de Burgt de gelegenheid met zijn tweede Volkel weer op voorsprong te schieten. Tien minuten voor tijd gingen de Schaijkse armen in de hoogte, maar tot verbijstering van de DAW getrouwen keurde scheidsrechter Van Dalen hem af wegens buitenspel. Tom Jacobs, keeper van Volkel voorkwam een treffer van DAW, maar daar bleef het bij. Volkel won en klimt naar de kop in 3D. Zondag komt Berghem Sport naar de Eeuwsels.

Avanti'31 – Sint Michielsgestel 3-0
Zonder Rick van Lier die verhinderd was won Avanti'31 deze derby ruim. Sam Habraken was belangrijk voor Avanti'31. Voor rust scoorde hij uit een voorzet van Jeroen Brus met het hoofd 1-0. Habraken deed dat in de 37e minuut op aangeven van Fabian Koenen nog eens dunnetjes over naar 2-0. Sint Michielsgestel hield het met een schoot op de paal. Na rust controleerde Avanti'31 de wedstrijd. Tien minuten voor tijd was het Mauro Brus die de 3-0 einstand bepaalde. Vervelend was de noodzakelijk wissel van Geert van Heeswijk die zijn oogkas en vermoedelijk ook zijn jukbeen brak.

Foto's Piet van Vorstenbosch

Foto's Boekel Sport: John van Deursen en Eric Elbers

Boekel Sport – Venhorst 1-0
Een mooi affiche en mooie derby, dat zeker. De bezoekers lieten een unieke kans liggen om op voorsprong te komen. Na een stief kwartiertje mocht Luuk van de Boogaard van elf meter aanleggen maar kwam niet tot scoren. Tim Schuijers deed dat beter en scoorde in de 21e minuut wat voor de gastheren een prima ruststand was. Na rust vlakte de wedstrijd wat af. Bovendien staken beiden doelmannen Jesse Zwanenburg van Boekel Sport en Luc Peters van Venhorst in puike vorm door alles te pakken.

FC Uden – Handel 0-3
Handel had weinig moeite met FC Uden. Peter van den Bosch opende met een streep van afstand naar 0-1 wat ook de ruststand was. Na rust kopte in de 58e minuut Mark van de Waard een voorzet van Gijs Bexkens achter FC Uden doelman Roel Kuilder. De Udense doelman maakte het einde van de wedstrijd niet mee wegens handspel buiten de zestien. Rood voor de Ossenaar en Geert van den Bosch kogelde de toegekende vrijetrap binnen naar de 0-3 eindstand.