Ruudje ruudje in het midden belangrijk voor VOW (Foto Peter Kuijpers)
Ruudje ruudje in het midden belangrijk voor VOW (Foto Peter Kuijpers)

Regio voetbaloverzicht

Voetbal 532 keer gelezen

Verrassingen, tegenvallers en zelfs een enkele afgelasting. Het was er allemaal afgelopen weekend. Vorstenbossche Boys blijft verrassen. Won het al uit bij Boxtel zondag was topploeg Boskant de klos en verloor thuis met 1-3. SCMH won met 5-0 van het nog puntloze Ruwaard, maar zag concurrent FC De Rakt verliezen. Het blijft spannend in onze regio.

Door: Peter Kuijpers.

In 4I het duel DVG – RKVV Keldonk Een zware dobber heet dat dan. DVG de runner-up uit deze klasse declasseerde zondag koploper Boxtel met 5-2 en lijkt een van de meest serieuze titelkandidaten.
Keldonk kreeg er stevig van langs bij die andere koploper BMC, dus inderdaad binnen acht dagen opnieuw zware kost voor de Keldonkse formatie.

4I: Boxtel – Boskant
Twee teams die zondag verrassend verloren. Boxtel de derby in Liempde en Boskant liet zich foppen door het bezoekende Vorstenbossche Boys.
Boxtel ging door het verlies in Liempde van kop af. Boskant zag door het verlies thuis tegen Vorstenbossche Boys de kansen op een kampioenschap verder weg ebben. Boxtel dat moet winnen om feeling te houden met de kopgroep in 4I.

4I: WEC – Mariahout
WEC vertrok bij Avesteyn met een puntje. Bij een blik op ranglijst lijken Keldonk en WHV de grootste optanten voor rechtstreekse degradatie. De teams tot en met Mariahout zijn nog kanshebbers om met de periodekampioenen van de vijfde klassen te moeten spelen voor klassenbehoud. Winst is dus nog wel degelijk van belang voor beiden zondag op De Glorie in Wijbosch.

4I: Maliskamp – VOW
Duidelijke taal van VOW met de 4-1 winst op WHV. Zondag naar Maliskamp dat met twee punten minder onder de Zijtaarders verblijft. Met grote kracht Ruud van Asseldonk weer terug in het team en Bart van de Laar op scherpte liggen er zeker mogelijkheden.


4I: WHV – Avesteyn
De klok is nog niet verzet komende zaterdag als de twee teams elkaar treffen op sportpark De Hoef in Loosbroek. Een duel als opwarmer vóór de interland Bulgarije – Nederland. WHV kijkt het degradatiespook recht in de ogen, waar Avesteyn naar de koplopers kijkt. Trainer Léon van Wanrooij zal er met tweeling broer Henry zeker over gesproken hebben. De twee doen veel samen en zijn gek van het spelletje. Bij Avesteyn is trainer Lucien Roeffen bezig aan zijn laatste serie wedstrijden. Roeffen wil als geen ander Avesteyn weer in de derde klasse afleveren aan zijn opvolger Hugo van de Sande, maar drie punten zaterdag horen daar onverbiddelijk bij. Hopelijk lossen voor Roeffen de blessures zich op bij zijn team. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt.

4I: Vorstenbossche Boys - BMC
Deze week het volledige programma van 4I onder de aandacht. Vorstenbossche Boys blijft de natie verbazen. Winnen uit bij Boxtel en afgelopen zondag bij Boskant, maar verliezen thuis met 0-7 van DVG en 1-6 van WHV als contradictie.
Winst op mede koploper BMC zou best eens kunnen en waarom ook niet.

5F: Ollandia – Brandevoort
Ollandia treft binnen acht dagen de twee kampioenskandidaten. Een onmogelijke missie? Ach gewoon lekker voetballen, al zijn de Helmonders dik favoriet die de adem van Milheezer Boys in de nek voelen. Juist bij Milheezer Boys werd zondag in blessuretijd verloren.

5F: ELI – Boerdonk
Zondag was er sinds 11 december eindelijk weer eens winst voor Boerdonk. Dat smaakt naar meer al zal ELI nog een hele klus worden. De Lieshouters staan derde achter de twee koplopers Brandevoort en Milheezer Boys. Een stuntje mag natuurlijk altijd.

5H: GVV'57- SCMH
Koploper SCMH lijkt in een klein minizeteltje te zitten. Zelf won het voorspelbaar van het nog puntloze Ruwaard en zag concurrent FC De Rakt verliezen van Ulysses dat nu tweede staat.
Zondag winnen in Grave bij GVV'57 is noodzakelijk om de concurrenten op vier punten afstand te houden .Het finishdoek op 14 mei komt steeds dichterbij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant