Lars van Geelkerken (L) verslikt zich (Foto 's Peter Kuijpers)
Lars van Geelkerken (L) verslikt zich (Foto 's Peter Kuijpers)

JVC Cuijk wint met geflatteerde cijfers van totaal uitgekleed UDI'19: 4-1

Voetbal 1.123 keer gelezen

CUIJK| Dat de selectie van UDI'19 kwalitatief te smal zou zijn wist iedere (beetje) kenner wel op voorhand van de competitie maar dat het zo'n slagveld zou worden zoals uiteindelijk het geval blijkt te zijn....nou nee, dat is zelfs voor iedereen toch nog een verrassing. Maar aan de andere kant ook weer best verklaarbaar. Een uitgeknepen selectie is veel bevattelijker voor fysiek ongemak, dat is logisch. De uitwedstrijd bij JVC Cuijk werd zaterdagavond met dikke cijfers verloren en dat mag dan in deze situatie 'normaal' worden genoemd. Wie de wedstrijd gezien heeft zal echter zeggen dat er veel meer voor de Udenaren had ingezeten. Hoe gek dat ook klinkt. Jordie van der Laan scoorde drie keer namens JVC maar de smaakmaker was Boy Visser.

Door: Willy Rooyakkers

JVC Cuijk had vooraf nog een theoretische kans om de laatste periode te winnen en wilde daarom sowieso 'volle bak' gaan. Tijdens de wedstrijd maakten de gastheren echter toch een wat plichtmatige indruk. Het zwaar gehavende UDI'19 speelde daarom moeiteloos mee en kreeg ook aardige kansen. De gasten hadden Tim Wolf weer terug in het team. De stilist raakte een dikke maand geleden pittig geblesseerd aan zijn enkel en maakte nu weer zijn opwachting maar als je goed keek zag je dat hij nog niet helemaal de oude was. Ook dit is weer een gevolg van een te smalle groep: spelers moeten noodgedwongen te snel gebracht worden. Wolf speelde vanaf rechts maar zakte ook vaak naar het middenveld. Echt voorin speelden Raoul Oomen en Knud van den Heuvel. Laatstgenoemde had een paar heerlijke acties als typische linksbuiten in huis maar de echte voortzetting ontbrak. Wel verdween een vrije trap van Lars van Geelkerken net naast het doel van een genagelde Yorrit Kanters. 


Onnodig
JVC Cuijk leek het rustig aan te doen maar kwam toch op voorsprong, geheel onnodig vanuit Udens oogpunt. Boy Visser kwam goed naar binnen en verstuurde een bal richting tweede paal waar Rik Renirie kruislings tegen de paal kopte. De rebound werd vervolgens door spits Van der Laan droogjes afgewerkt: 1-0. De spits juichte niet eens en ook zijn teamgenoten namen het allemaal opvallend lauw. In de tweede helft kreeg Wolf al gauw een tik tegen zijn half herstelde enkel en moest er hinkend vanaf. Omdat trainer Bert Ruijsch weinig meer had zitten kwam Thijmen de Ruiter in de ploeg als pinchhitter. Dit tot hilariteit van zijn vrienden op de tribune maar het moet gezegd dat De Ruiter het daarna niet eens slecht deed. Eigenlijk zelfs vrij aardig. Hij bezorgde de Cuijkse handenvol werk en toonde zich balvast bij vlagen. Op een gegeven moment legde hij behendig af op Knud van den Heuvel die naar binnen kwam maar zijn prachtige vallende schot door doelman Yorrit Kanters weergaloos zag gered. JVC- trainer Ruud Kaiser zag De Ruiter waarschijnlijk zelfs als een groot gevaar want hij bracht de grote Samuel Babadi in als zijn bewaker. Een mooi compliment voor de loyale selectiespeler die bij een eventueel vertrek nog weleens behoorlijk gemist zal worden. UDI'19 begon zowaar aan te dringen maar toen volgde weer een domper omdat Raoul Oomen tegen een ogenschijnlijke zware blessure aanliep. Op het belachelijke slechte veld in Cuijk (dit afgekeurd zwarte markt-tapijtje gaat werkelijk nergens meer over) verdraaide hij zijn knie en moest met een brancard afgevoerd worden. Weer een blessure dus en met een beetje pech een hele forse ook. Jaap Kerkhof kwam erin waarna hij een voorhoede ging vormen met Thijmen de Ruiter en Knud van den Heuvel. Daarachter stond Mees Linders op 'tien'. Een aanval die weinig UDI-fans ooit hadden kunnen dromen voor het 1e elftal van hun cluppie. 

Visser
Even later lag de bal er aan de andere kant in. Boy Visser draaide tussen twee verdedigers door en schoot prachtig in de verre hoek raak: 2-0. Een fantastische goal. Toch veerden de gasten weer op, er lag ook zoveel ruimte om te voetballen. Mees Linders werd aangespeeld door De Ruiter en ging goed door waarna de middenvelder in doorgebroken positie onderuit werd gehaald. Een strafschop uiteraard maar waarom de scheidsrechter vervolgens geen rood trok mag een groot raadsel heten. Rinke Pennings stapte naar voren en maakte 2-1. Er waren nog meer dan vijftien minuten te gaan dus met elf tegen tien was er nog veel mogelijk geweest. Een vrij cruciale, en zeker ook dubieuze, beslissing van de man in het zwart dus. UDI'19 ging toch alle risico's nemen en was dichtbij een goal, een gelijkmaker die gezien de gehele wedstrijd eigenlijk terecht was geweest. De deur ging wagenwijd open aan de andere kant waarna JVC ging profiteren. Jordie van der Laan maakte vervolgens 3-1 en vlak voor tijd legde Jay van Boxtel nog eens breed op dezelfde spits: 4-1. UDI'19 lag toen al uitgeteld op het 'gras' van Cuijk. Een leuke zege op papier voor JVC maar de wedstrijd was heel anders dan de uitslag doet vermoeden. Het is af te wachten welke spelers UDI'19 volgende week in het veld kan krijgen. 



Raoul Oomen viel uit met een pijnlijke knie (Foto's Peter Kuijpers)

JVC CUIJK| Kanters, Van der Looy, Kazlauskas (65. Babadi), Ritzen, Hattu, Van Zeelst, Van Boxtel, Zaimi, Renirie, Van der Laan (88. Schilders), Visser

UDI'19| Maas, Wijdeven, Pennings, Van Dijk, Smits, L. van Geelkerken, Hofmeijer, Linders (83. Hoefs), Wolf (55. De Ruiter), Oomen (65. Kerkhof), Van den Heuvel



Collage doelpunt Boy Visser naar 0-2 (Foto's Peter Kuijpers)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant