5H: SCMH heeft nog overwinning nodig, FC De Rakt wil titelfeest verstoren

Voetbal 953 keer gelezen

MARIAHEIDE | SCMH heeft volgend weekend op bezoek bij FC De Rakt een overwinning nodig voor het kampioenschap in de vijfde klasse H. Vandaag werd Odiliapeel met 3-1 aan de kant gezet.

Jorn de Koning was al na vier minuten trefzeker namens SCMH. De thuisploeg, met meerdere spelers uit de A1 in de ploeg, bleef beter en kwam na 48 minuten op 2-0. Odiliapeel kwam door Luuk van der Pol terug tot 2-1 maar ook toen SCMH-trainer Ger Romeijnders nog twee jeugdspelers in moest brengen, kwam de voorsprong niet in gevaar. "Maar de wedstrijd leek te kantelen, maar de kansen werden niet benut", aldus Odiliapeel-trainer Arno Willems. Jeugdspeler Thijs Kanters besliste het duel. Hij soleerde langs meerdere spelers en rondde doeltreffend af: 3-1. Romeijnders: "De A1 sleept ons er doorheen. Geweldig met deze mannen te werken. En nu op naar volgende week, we willen het karwei afmaken." Willems: "3-1 geeft een vertekenend beeld. De 2-2 en 2-3 lagen binnen bereik."

FC De Rakt wint ruim
FC De Rakt kende geen moeite met GVV'57, Vanwege personele problemen kreeg Jacky van Boxtel een basisplaats bij de Udenaren. Hij scoorde de eerste vier treffers, waarvan de vierde in de tweede helft. Via Sil van den Broek en Harm van Kessel eindigde het duel in 0-6. "Een hele makkelijke overwinning van ons", aldus trainer Theo Hageman. "We willen nu volgende week een titelfeestje van SCMH verstoren." GVV'57-trainer Bob Gremmen was begrijpelijk niet blij met de verrichtingen van zijn ploeg. "We waren erg matig en FC De Rakt was veruit de betere. We hadden geen schijn van kans."

OKSV winnaar in derby
Voor OKSV-trainer Peter van Orsouw was het een bijzondere wedstrijd. Zijn ploeg nam het op tegen zijn oude club Ravenstein. Na een kwartier opende Rick Reijs op aangeven van Joris van Poppel de score. Ravenstein was met een gemiste penalty dicht bij de 1-1, maar aan de andere kant miste OKSV ook kansen om het duel te beslissen. Van Orsouw: "Voor de wedstrijd waren Ravenstein-trainer Lars van Kan en ik het erover eens: wie scoort kan wel eens de winnaar worden en het was zo." Van Kan: "Het was een gelijkwaardige wedstrijd. De gelukkigste heeft gewonnen. Jammer dat we een penalty misten. Felicitaties aan mijn collega Peter van Orsouw."

Ulysses wint in Haren
Ulysses won verdiend met 1-3 de derby van SBV. Alhoewel derby, SBV-trainer Eric van Vugt zag weinig dingen die bij een derby horen. "Ik heb het zelfs nergens aan gezien." Volgens Ulysses-trainer Sander Janssen kwam zijn ploeg geen moment in gevaar. Via Yunusa Jarju, Willem Brouwer en Paul van Lith stond het na 55 minuten al 0-3. Juul Megens tekende voor de eretreffer. "We zijn geen seconde in gevaar geweest. De score had veel hoger uit moeten vallen als we scherper waren voor de goal."

Driepunter MOSA'14
Gelegenheidsspits Kevin Segbars kopte al in de eerste minuut fraai de 0-1 binnen. Na 27 minuten raakte MOSA'14-aanvaller Rens van den Heuvel de paal. Zeven minuten voor rust was het weer gelijk door Roel Huvenaars. Lang kon VCO niet genieten van de gelijke stand, want na 39 minuten was het 1-2 door Tom Appelboom. Na rust waren er kansjes voor beide teams. Ondanks dat MOSA'14 na de tweede gele kaart van Mitchell van den Heuvel met tien man verder moest, was het een minuut voor tijd invaller Tom van Loon met de 1-3.

Gassel klopt SCV'58
Gassel was te sterk voor SCV'58. Pascal van Thiel zorgde nog wel voor de 1-0, maar door goals van Joris van Raaij, Paul Cornelissen en Guido Sprengers eindigde de wedstrijd in 1-3. SCV'58-trainer Jeroen Denissen: "We hebben te weinig kregen maar uiteindelijk ook te weinig afgedwongen. Ik ben tevreden over de inzet, maar het geluk zat niet mee."