Stan de Laat heeft de winnende gemaakt namens Avesteyn (Foto's: Ad van Dooren)

4I: Avesteyn meldt zich terug in titelstrijd, mede door hulp WEC

Voetbal 733 keer gelezen

VEGHEL/UDEN| Avesteyn leek kansloos om nog mee te doen om de titel in de vierde klasse I maar doordat men zelf won van Boxtel (1-0) en BMC verrassend klop kreeg van WEC met 3-2 is alles ineens weer mogelijk. Vorstenbossche Boys en VOW deden onderin goede zaken terwijl WHV en Keldonk weer verloren.

Avesteyn speelde vandaag met vier A-junioren omdat diverse basisspelers vanwege schorsingen en blessures niet van de partij waren. Gelukkig heeft trainer Luciën Roeffen sinds kort wel weer de beschikking over Geert van Doren die na twee jaar blessureleed weer kan spelen. Roeffen: "Hij brengt veel rust en balans in ons jonge team." De eerste fase van het duel met Boxtel was voor Avesteyn dat een klein half uur in staat was hoog druk te zetten. De goal viel al na een minuut of negen. Het was Stan de Laat die vanaf een meter of twintig over de uitgelopen keeper liftte: 1-0. Boxtel probeerde het daarna nog wel, Avesteyn kraakte heel af en toe maar de verdiende zege werd over de streep getrokken.

WEC - BMC 3-2
WEC is bezig aan een raar seizoen. De mannen uit 't Wijbus' pakken veel punten tegen de betere teams terwijl van de mindere goden niet kan worden gewonnen. Trainer Bas van de Veerdonk: "Ja, dat is heel gek. Wij kunnen niet goed met vechtvoetbal omgaan. Als we wat ruimte krijgen zijn we op ons best. Ik kan hier echter mee verder richting volgend seizoen." Tegen koploper BMC kwam zijn team via Kaunda Leermakers op een 1-0 voorsprong. Daarna zette BMC echter fel aan waarna vlak voor de pauze de verdiende 1-1 viel. Na de pauze leek de lijstaanvoerder volledig op koers toen het 1-2 werd maar WEC sloeg terug. Na een prima aanval over rechts was het rechtsback Rick Vos die de gelijkmaker realiseerde: 2-2. Daarna werd Mark Smits onreglementair in de rug gelopen en was het de gevloerde zelf die de toegekende strafschop onberispelijk benutte: 3-2. Een fraaie zege.

Mariahout - Vorstenbossche Boys 2-3
Vorstenbosch-trainer Ruud Fleskens sprak na afloop van het bezoek aan Mariahout van een matige wedstrijd maar wel eveneens van een goede afloop. Fleskens: "Het was zeer matig maar we wonnen wel. Zij wilden meer de zege dan wij en dat werd ze vlak voor tijd fataal." Binnen vier minuten keken de gasten in Mariahout al tegen een 2-0 achterstand aan. Even daarna maakte Thijs van de Sanden op aangeven van Marvin van Heeswijk echter alweer 2-1. Daarna sudderde de wedstrijd door met een Mariahout dat het initiatief had terwijl de gasten tegenhielden. Na de thee dan een meevaller voor de geel-zwarten. Na een mooie pass van routinier Ronald Bijl was het Marvin van Heeswijk die 2-2 maakte. Mariahout wilde de wedstrijd vervolgens winnen en nam ook risico's. De twee aanvallers Tim Barten en Martijn van de Linden waren op de bank gehouden en kwamen er ook in. Fleskens: "Ik vond het niet erg dat ze pas later kwamen. Wij hielden tegen en hadden toen het geluk dat je moet hebben." In de laatste minuut betekende een uitval over wederom Van Heeswijk namelijk de niet meer verwachte 2-3.

WHV - Maliskamp 2-5
WHV kwam twee keer op voorsprong maar verloor uiteindelijk toch nog ruim van Maliskamp. Thijs Lunenburg tekende snel voor 1-0 maar Gunther van Meurs maakte weer gelijk: 1-1. Ramon Kezer zorgde voor een nieuwe voorsprong: 2-1. Daarna waren het vrije trappen die WHV de das omdeden. Via Ron van Boxtel en Marc van de Ven werd het zodoende 2-3. Nog voor de rust tekende Duai Selmani 2-4 aan. Na de pauze probeerde WHV het wel maar het was Gunther van Meurs die met zijn tweede van de middag de wedstrijd defintief besliste: 2-5.

VOW - Keldonk 2-0
Keldonk kon niet profiteren van de misstap van WHV. In Zijtaart kreeg men constant het initiatief opgedrongen van VOW maar verder dan een kans voor Tom van de Broek kwamen de gasten niet. De thuisploeg kon echter ook niet gevaarlijk worden waardoor het op 0-0 leek af te stevenen. Keldonk-trainer Peter van den Heuvel: "Ik vond het echt een 0-0 wedstrijd maar toen kregen zij ineens een belachelijke strafschop. Jorg van de Hurk kreeg de bal tegen zijn schouder. Ongelooflijk." Zijn collega Jordy van Boxtel zag dit totaal anders: "Het was zuiver hands. Overigens wonnen wij ook dik verdiend." Bart van den Oever tekende vervolgens vanaf elf meter voor 1-0. In de slotfase werd het, wederom via Van den Oever, ook nog 2-0. Van den Heuvel: "Ja, toen kregen ze ineens wat ruimte natuurlijk. Normaal gesproken eindigt deze wedstrijd echter gewoon in 0-0."