4H: Toxandria leeft nog door winst op concurrent Achilles Reek

Voetbal 246 keer gelezen

Het wordt zeer spannend de laatste drie wedstrijden in de vierde klasse H. Drie ploegen lopen kans om rechtstreeks te degraderen en eigenlijk is ook Juliana Mill nog niet helemaal zeker.

Toxandria leeft nog door de 1-2 overwinning op concurrent Achilles Reek. Ferre van Kraaij en Jeroen van Raaij zetten de stand op 0-2, tien minuten voor tijd was de spanning volledig terug door een benutte penalty van Rob van der Wijst. Door de winst heeft Achilles Reek nog een punt voorsprong op Toxandria. Achilles Reek-trainer Marco Benneheij: "Toxandria was scherper in de duels. Ons goede spel van de afgelopen weken was weg. Maar na de 1-2 kregen we drie kansen op de gelijkmaker. Toxandria is uiteindelijk de gelukkige winnaar."

Festilent klopt Juliana Mill
Festilent werkt toe naar de nacompetitie. Vandaag werd Juliana Mill met 3-1 aan de kant gezet. Trainer Maikel van Orsouw zag zijn ploeg hard werken, maar voetballend was het wat minder. Niels van de Brand schoot met een vrije trap de 1-0 op het scorebord, na de 1-1 was het Van Geenen met de 2-1 en het slotakkoord was voor Chiel van Hout.

Gelijkspel in Wanroij
Constantia en SIOL moesten allebei genoegen nemen met een punt. Joeri van de Weijer zorgde met een snelle uitval voor de 1-0 en daarna waren er kansjes over en weer. Een afstandsschot van Djavano Amanupunnjo maakte er 1-1 van. Hij had wel geluk dat zijn schot dat op de lat belandde via de rug van de keeper in het doel verdween. Constantia maakte vlak voor tijd 2-1, maar de scheidsrechter volgde het signaal van de grensrechter: buitenspel. SIOL-trainer Peter ten Haaf: "Een prima resultaat met wederom een erg jonge ploeg en het gemis van een aantal basiskrachten."

HBV verslaat SES
SES kreeg op bezoek bij HBV in de eerste helft goede kansen. De Beerse doelman moest redding brengen na een schot van Melvin van den Elzen en had geluk dat het schot van Jasper Nooijen op de lat kwam. Na de rust leek de wedstrijd dood te bloeden. Tot Ali Ozdemir na een uur spelen tot scoren kwam voor HBV. SES-doelman Tijn Verstegen greep in eerste instantie goed in bij een aanval van Beerse kant, maar werd in de rebound van afstand verslagen door Ozdemir. SES probeerde in het vervolg van de wedstrijd nog aan te zetten en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen kreeg het niet meer.

Herpinia - Cito 1-1
Cito miste veel spelers op bezoek bij Herpinia. Younesse Ettahouri was geschorst, Gokhan Balci en Serkan Alakmak waren op vakantie, Ibrahim Cabael en Jose Medina geblesseerd en Cobenn Farneubunn belde vanochtend ziek af. De vervangers werkten hard en na 21 minuten was het 0-1 door Wesley Groenendijk uit een voorzet van Kay Gutte. Herpinia kreeg vervolgens veel kansen, maar die werden niet benut. In de tweede helft hing ook de 0-2 in de lucht, maar Gutte (paal) en Roy Smeehuijzen (lat) hadden pech. Vier minuten voor tijd was het Rick van Griensven met de 1-1. Herpinia-trainer Niek Nelissen: "We hebben vandaag veel kansen gemist, maar Cito had ook zomaar 0-2 kunnen maken. We zijn gezien de resultaten op de andere velden toch content. We kunnen nog steeds nacompetitie halen en hebben het in eigen hand."