Marcel Claasse legt aan voor zijn 2-1 (Foto's Peter Kuijpers)

Noeste arbeid van Erp sloopt Bladella in marathon-duel, rood voor Max de Jong

Voetbal 1.634 keer gelezen

ERP – Op een tijdstip dat heel Nederland met clichématige bord nasi op de schoot sport zit te kijken, was Erp en het bezoekende Bladella nog aan het voetballen. Uit werd het een 1-1 gelijkspel, thuis zou het Erp af moeten gaan maken. Maar wat viel dat allemaal anders uit.

Door: Peter Kuijpers

Eigenlijk was het heerlijk voetballen op Den uil. De scherpte van de zon was wat verdwenen en het publiek was redelijk op komen dagen. Erp was favoriet en niet alleen op basis dat het een klasje hoger speelt dan de opponent uit Bladel. Vooral in de tweede helft waren de Erpenaren heerser in Bladel, maar vergaten dat in doelpunten uit te drukken. Bladelle miste aanvoerder Ruud Leermakers die wel scoorde thuis, maar later met rood kon vertrekken. Erp kon redelijk compleet aan de aftrap verschijnen op de zwoele zondagavond. Aanvankelijk werd het spelletje vrij steriel gespeeld. Geen grote risico's wat ook weinig kansen met zich meebracht. De eerste kwam uit een schot van Willem den Dekker, maar keeper Nick Vermeiren bleek een klasbak.

Vermeiren is een klasbak (Foto's Peter Kuijpers)

Poeiers
De grootste kans voor rust was er nog voor Bart de Jong van Bladella. Schuin vrij voor Erp-keeper Michel Wagemans kwam hij niet tot scoren. Dat kwam Max de Jong wel en zette Erp op een 1-0 voorsprong. Een doelpunt met een verhaal omdat op het moment vooraf aan de 1-0 een speler van Bladella op de grond lag. Scheidsrechter Bezemer liet doorspelen en 'had de pech' dat het een doelpunt werd. De vlam sloeg in de pan of de rapen waren gaar zo u wenst. Maar Bezemer was niet op andere gedachten te brengen. Vermeire ranselde nog een paar poeiers van afstand uit zijn hok en het geluk voor Bladella sloeg in de slotfase van de eerste helft toe. De Jong, eerder 1-0 scorend, sloeg een vrije trap, in plaats van te koppen, met de hand weg. Onbegrijpelijke actie. Rood voor De Jong en de bal ging op elf meter van Wagemans. Geert van Overbeek velde het vonnis in het rustsignaal: 1-1.

Willem den Dekker wint zijn duel

Bezemer
Tien manTwee ongewijzigde teams uit de kleedkamer voor de tweede helft. Het werd met fases onvriendelijker. Bladella ging vertragen en gokte op een snelle omschakeling. Bovendien lagen er wel heel erg vaak Bladelse spelers kermend op het Erpse gras. Scheidsrechter Bezemer liet zich er niet door van de wijs brengen, dat sierde de man. Twaalf minuten voor tijd leek de het kwartje toch naar Erpse kant te vallen. Marcel Claasse, sterk spelend, ging goed door en verraste Vermeiren met zijn treffer naar 2-1. Doldrieste taferelen op Den Uil waar Erp met tien man naar het einde snakte. Dat kwam er niet en Bezemer liet 7 minuten doorspelen wat behoorlijk overdreven leek. Bladella was daar niet rouwig om en kwam in de zevende minuut blessuretijd op 2-2. De wat ongemakkelijk overkomende doelman Wagemans (derde keeper)zag er niet goed uit nadat hij de bal niet onder controle kreeg. Bezemer liet niet meer aftrappen en floot voor het einde. Erp spelers die zich al een overwinning hadden toebedacht lagen languit op de grond.

Longa
Twee maal een kwartier na een slopende wedstrijd en met tien man. Ook Bladella was inmiddels met tien man komen staan door een domme tweede gele kaart van Anel Sellimovic. In de eerste verlenging werd er niet gescoord en redde Erp doelman Wagemans een paar maal bekwaam. De ketelmuziek moest in het laatste 'Erps kwartiertje' komen hetgeen gebeurde. Ex voorzitter Lambert van den Elzen zag de bui al hangen: "Dit gaat Erp toch niet overkomen hoop ik." Het antwoord kwam spoedig. Eerst was het Koen van Deurzen die zijn team opnieuw op voorsprong plaatste. Na een blessure van een Bladella speler waren er nog maar negen en leek een nederlaag zich aan te kondigen. Willem den Dekker bekroonde zijn prima optreden met een doelpunt in laatste seconden van de wedstrijd naar 4-2. Erp leeft en gaat het pinksterweekend met Longa uitmaken wie promoveert of in het geval Erp wie in de tweede klasse mag blijven.

Beginopstelling Erp: Michel Wagemans, Marcel Claasse, Jasper van Goor, Olger Smits, Bob Verhagen, Roy Verhagen, Toon Barten, Willem den Dekker, Max de jong, Koen van Deurzen, Luuk van der Steen.