Aanwinst Sydney Gakpo in actie tegen Achilles Veen (Foto: udi19.nl)
Aanwinst Sydney Gakpo in actie tegen Achilles Veen (Foto: udi19.nl)

'Smal' UDI'19 hoopt op terugkeer geblesseerden / oefenzege op Achilles Veen (3-1)

Voetbal 456 keer gelezen

UDEN| UDI'19 is alweer ruim een week bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag werd er geoefend tegen Gemert (2-1) waarna gisteravond Achilles Veen naar Uden kwam. Op een bijveld wonnen de gastheren met 3-1. Sam Wassenberg en Roald van Hout scoorden terwijl de tegenstander zo lief was ook een keer in eigen doel te schieten.

Aanstaande zaterdag spelen de Parkzichters opnieuw. Dit keer bij UNA in Zeelst. Trainer Bert Ruijsch is samen met zijn vernieuwde staf momenteel dus druk doende om een elftal neer te zetten. Het is alleen wat dat betreft jammer dat Lars van Geelkerken, Raoul Oomen, Marc Koot en Paul van der Vlist met pittige blessures kampen. Minus de vier doorgeschoven jeugdspelers heeft men nu slechts 12 fitte eenheden tot de beschikking. Van Geelkerken liep het kwetsuur vorig seizoen al op en is nog steeds niet fit. Hetzelfde geldt voor Raoul Oomen. Dat ziet er dus zorgwekkend uit voor de korte termijn. Beiden hebben een knieblessure. Marc Koot lijkt over een drietal weken weer te kunnen trainen maar zal dus de hele voorbereiding missen. Paul van der Vlist kampt al lange tijd met een hernia. 

Goed nieuws
Maar het is niet alleen maar kommer en kwel want de nieuwe spelers van de Udenaren maken voorlopig stuk voor stuk een prima indruk. Trainer Bert Ruijsch: "Het niveau is duidelijk omhoog gegaan op de trainingen." Daarnaast vormde het optreden van de nieuwste jongen vanuit de eigen kweek, Jurre Massa, vorige week in Odiliapeel een prettige surprise. Ruijsch: "Hij deed het erg goed. Leuk en fijn voor ons." Ondertussen is bekend geworden dat niet Randy Hofmeijer komend seizoen aanvoerder is maar Roald van Hout. (WR)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant