Serkan Ordu prima aanwinst voor Blauw Geel'38 (Foto's Peter Kuijpers)

Ruime zege Blauw Geel'38 op Nuenen

Voetbal 823 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 won met 4-0 van Nuenen. De winst kwam tot stand met maar liefst 21 spelers. Erik van Loon was al linksback de enige speler die de volle 90 minuten volmaakte. Voor rust scoorde Joey Hellstern en Alexander Mols, na rust waren het Ahmed Abdirizak en Emiel van der Sanden die (fraai koppend) de 4-0 eindstand bepaalde.

Het was weer de eerste oefenwedstrijd na de herstart van de trainingen. De 4-0 nederlaag tegen FC Oss had toch een zuur gevoel achtergelaten. Ondanks dat het verliezen van een Eerste Divisionist verklaarbaar is, vlogen de doelpunten er in een kort tijdsbestek wel erg gemakkelijk in. Vrijdagavond was de tegenstander Nuenen dat heel lang Blauw Geel'38 volgde in de race naar het kampioenschap. Trainer Michael van den Dungen van Nuenen zag dat al eerder aankomen: "Ik heb nooit het idee gehad dat we kampioen konden worden. We wisten dat onze basis te smal was in vergelijk met Blauw Geel'38 en dat brak ons ook op. Nuenen is een opleidingsclub, dus ook nu zijn er weer een vijftal vertrokken ,maar als die naar hogere clubs gaan heb ik er geen probleem mee. We hebben de gaten ook weer aangevuld."

4-4-2 varriant
Blauw Geel'38 trainer Niels van Casteren had vrijdagavond een grote groep spelers tot zijn beschikking. Alleen de vakantiegangers Mustafa Guler en keeper Michiel Merks waren nog afwezig. Sten van Vessem was de enige blessure die heerste in de groep. Een vervelende knieblessure overigens die de man uit Sint Michielsgestel wel eens een maandje of langer van het veld zou kunnen verbannen. Blauw Geel'38 begon met twee spitsen: Alexander Mols en Joey Hellstern. De meeste getrouwen zien het als het ouderwetse 4-4-2, maar Van Casteren ziet het liever als een variant daarop. Voor wat het waard is waar Hellstern al na twee minuten de score mocht openen nadat hij de buitenspel val omspeelde en 1-0 aan liet tekenen. Nog voor rust scoorde Alexander Mols de 2-0. Mols, maakte er zelfs 3-0 van, maar gebruikte hierbij zijn hand en werd het doelpunt geannuleerd.

Emiel van der Sanden
Na rust kwam Sam Strijbosch in het team en nam Sebastiaan de Schouwer plaats onder de lat en had een paar fraaie reddingen. Strijbosch liet zien een toevoeging van waarde te zijn voor de Veghelaren, maar had misschien iets te veel drive in zich om zichzelf te bewijzen, wat overigens niet nodig was. De tweede helft werd een gala van wisselingen waar alle bankzitters aan voetbal toekwamen. Blauw Geel'38 bleef heersen, maar vergat te scoren. Tresor Shema kwam oog in oog met de Nuenense doelman, maar zag zijn schot op de doellijn gekeerd. Lucas Borato liet leuke dingen zien, maar dat deed ook Yoeri Vissers. Ahmed Abdirizak scoorde wel en pegelde van 20 meter afstand binnen. Het laatste woord was voor Emiel van der Sanden die op een afgemeten voorzet van Strijbosch het mooiste doelpunt van de avond met het hoofd mocht scoren.

Beginopstelling: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon, Erik van Loon, Sander Egmond, Serkan Ordu, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Alexander Mols, Joey Hellstern.

Wissels:46e Sam Strijbosch voor Edwin Huibers en Sebastiaan de Schouwer voor Brahim Zaari